Verdiende overwinning SVMM in thuiswedstrijd tegen Hees

6 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Martijn Brouwer, 1-1 Simon Prij, 2-1 Niek van Vemde

MAARN - SVMM behaalde in eigen huis een dik verdiende 2-1 overwinning op opponent Hees uit Soest. Naar die overwinning zag het zeker in de eerste helft niet uit. Beide ploegen begonnen matig, waarbij Hees meer en meer grip kreeg op het spel en aanvallend (in het eerste deel) de betere ploeg was. SVMM werd meer en meer teruggedrongen op eigen speelhelft en verzuimde te voetballen. Het middenveld functioneerde niet en aanvallend werd er te gehaast en te nerveus gespeeld. Dat leidde in de 40e minuut tot de openingstreffer voor Hees die via het hoofd van een SVMM verdediger binnenschoot (0-1). In die tussenstand kwam vervolgens tot aan het rustsignaal geen verandering meer. In de tweede helft een totaal andere thuisploeg die nu wel goed combineerde en het middenveld benutte. Een rode kaart van Nick Engelen in de 70e minuut kon de voetbalpret niet drukken. Hees werd meer en meer onder druk gezet en moest in de 76e minuut toezien hoe Simon Prij vanaf de elfmeter stip feilloos inschoot (1-1). Een prachtige steekpass van Mark Hamulyak in de 85e minuut betekende de 2-1 voorsprong voor SVMM via Niek van Vemde. Een belangrijke en verdiende overwinning voor de ploeg onder leiding van trainer Fred Veenstra.