Nieuw in Amerongen: ‘Galerie de Drosterie’

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In de witte woonboerderij aan de Drostestraat 1 opent op 2 oktober een Kunstgalerie van bijzondere signatuur. In het hele huis, normaal bewoond, toont Galerie de Drosterie moderne olieverfschilderijen van Judith van Bilderbeek. Het ruime, lichte huis met de grote schilderijen maakt van de Drosterie een opmerkelijke aanwinst voor kunstminnend Amerongen. De Galerie ligt naast De Hof en schuin tegenover de Kasteelingang.

door Manus van Gent

Eigenaresse Annette Verduin, al jaren in dit huis woonachtig en zeer gecharmeerd van schilderkunst, zag kans om haar artistieke droom waar te maken. Zij wilde in de hoge, lichte ruimten van de parterre, met diepe tuin, een informele kunstgalerie inrichten. Hierin moest ook ruimte zijn voor ontmoetingen en gesprekken, voor maaltijden en muziek voordrachten.Maar bovenal voor ‘huiselijk’ geëxposeerde beeldende kunst, van professioneel gehalte.

Haar eerste Drosterie-gaste is Judith van Bilderbeek. Een schilderes met lange ervaring, uitblinkend in verrassende stillevens en landschappen, waarin heel alledaagse dingen boven zichzelf worden uitgetild door ongewoon formaat, perspectief en kleur.

Op zondag 2 oktober is de opening van de Drosterie van 15.00 tot 18.00 uur, muzikaal omlijst door ‘Omfloerst’ (van Bilderbeek & Haket). Op 9 oktober en vrijdag 21 oktober maaltijd en ontmoeting met de kunstenaar.

Annette Verduin: ,,Ik wil met deze Galerie op niet al te pretentieuze manier beeldende kunst dichter bij het publiek brengen. Hier in de Drosterie kan men ervaren hoe ‘kunst’ in een huiselijke ambiance overkomt en je voorstellen hoe je zoiets thuis zou beleven. De sfeer is informeel en ontspannen. De heropening van Het Kasteel en de langzaam toenemende groei van boetieks en kleine winkels in dit dorp geven mij het goede gevoel dat ik met deze Drosterie het juiste startmoment heb gekozen. De collegialiteit en belangstelling van artiesten, galeries en ateliers steunen mij in dit initiatief.” De Drosterie denkt aan 3 à 4 exposities per jaar, aan te kondigen via email nieuwsbrief en de media. ,,Nu ben ik nog druk met schilder- en stucwerk, zodat mijn kunstenares er prachtig komt te hangen met haar werk’’.

Kom zondag naar de opening, 15.00 uur. www.drosterie.nl.

advertentie
advertentie