Gemeente huldigt de Heuvelrug vrijwilligers

27 september 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM/HEUVELRUG - Voor de zesde keer werd in de gemeente Utrechtse Heuvelrug op hartelijke wijze de Landelijke Vrijwilligersdag gevierd. Alle vrijwilligers uit de zeven dorpen waren uitgenodigd voor een feestelijk en informatief onthaal, met muziek, maaltijd en de traditionele prijsuitreiking. Zo'n 200 mensen waren aanwezig in De Binder. Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de individuele Vrijwilligersprijs 2011 (Pluim op de Hoed) en van de prijs voor een groep vrijwilligers (Utrechts Heuvelrug Compliment).

door Manus van Gent

Op deze mooie nazomeravond stegen de barbecuedampen buiten De Binder op en werd binnen stevige muziek van de zevenkoppige Hillbackband gespeeld. De vrijwilligers werden vandaag eens zelf beziggehouden, zogezegd een vrije vrijwilligersdag.

In zijn welkomstwoord merkte wethouder Roy Pamboer meteen op, dat ,,heel veel noodzakelijke activiteiten, organisaties, verenigingen en maatschappelijke dienstverlening in onze gemeente niet zouden kunnen bestaan als zich daar niet een grote groep van (deskundige) vrijwilligers steeds weer voor beschikbaar stelde. Wij willen al deze mensen vandaag en hier in het zonnetje zetten. En wij gaan de prijswinnaars huldigen, die door de jury zijn onderscheiden wegens hun, vaak jarenlange, belangenloze inzet. In het bijzonder noem ik hier de organisaties als Welnúh en de vrijwilligersorganisaties die coördinerend werken voor de diverse vrijwilligers. Het gaat om vele honderden, zowel vacatures als sollicitaties''.

Na een mooi maal aan lange tafels werden de gasten uitgenodigd voor de prijsuitreiking in de grote zaal. Wethouder Pamboer voerde hier de regie. Hij wist de spanning op te voeren door eerst de zes genomineerden voor de twee eindprijzen op te roepen, en kortweg hun specifieke kwaliteiten te noemen. De eerste prijs, de individuele Pluim op de Hoed, ging naar Ria Ruijg uit Driebergen, wegens 20 jaar vrijwillige en succesvolle inspanning voor Kasteel Huis Doorn (spil in het werk). Een houten beeldje en veel bloemen werden haar deel. De tweede prijs ging naar Bram Dekker. De derde prijs naar Thoos Stoffer vanwege grote inzet voor de vrijmarkt in Driebergen, en veel meer.

De eerste prijs in de groepscategoerie, het Utrechts Heuvelrug Compliment, ging naar de sterk betrokken vrijwilligersgroep (80 mensen) van Manege Lis Hartel in Doorn. Deze jonge mensen doen alles voor de kinderen en de dieren, en zijn onmisbaar in deze bijzondere organisatie.

Meer weten over vrijwilligerswerk in de gemeente Utrechtse Heuvelrug? www.welnuh.nl/vrijwilligerswerk

advertentie
advertentie