Spectaculaire wedstrijd gewonnen door SVL

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

De voetballers van Roda'46 en SVL hebben de toeschouwers zaterdag in Leusden een wedstrijd voorgeschoteld die zij niet gauw zullen vergeten. Het doelpuntenfestival op het Burgemeester Buiningpark eindigde in een 4-5 overwinning voor de ploeg uit Langbroek.

De basis voor de winst legde SVL al in de beginfase. Na vijf minuten was de stand al 0-2 door doelpunten van David Bouwmeester en Willem Baay. De formatie van Jan Gaasbeek, oud trainer van Roda'46 (zat.), nam geen gas terug. In de 18e minuut moest Roda doelman Bart Tijmensen die de geschorste Jeroen Janssen verving, zich voor de derde keer gewonnen geven. Dit keer was Walter Cremers de schutter: 0-3.

Pas daarna had Roda een antwoord. Frank Tervoert vond voor de eerste keer het net van de tegenpartij: 1-3. Die stand bleef niet lang op het scorebord staan. Thomas Malolepszy bracht het verschil weer op drie doelpunten maar nog voor rust was Tervoert opnieuw trefzeker: 2-4.

Na de pauze had Roda twaalf minuten nodig om de achterstand weg te werken. Freek van Engelen en Morris de Graaf zorgden voor een 4-4 tussenstand. Uiteindelijk besliste Arend Zweistra het knotsgekke duel in de 76e minuut: 4-5.

David Bouwmeester 0-1, Willem Baay 0-2, Walter Cremers 0-3, Frank Tervoert 1-3 en 2-4, Thomas Malolepszy 1-4, Freek van Engelen 3-4, Morris de Graaf 4-4, Arend Zweistra 4-5