Ingezonden: SVMM zet ingeslagen weg voort

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN/MAARSBERGEN - SVMM pakte afgelopen zaterdag de eerste drie punten van het seizoen. Waar het volgende week onverdiend met nul punten achter bleef, werd er nu wel gewonnen tegen FC de Bilt.

door Jacob van den Essenburg

SVMM startte in dezelfde formatie als vorige week tegen Vianen. Het was wel wat rommelig in de beginfase en over en weer werden er wat kleine mogelijkheden gecreëerd. Uiteindelijk was het Niek van Vemde die uit een prima steekpass van Ronald Schoonhoven op de keeper af mocht gaan. Van Vemde was op snelheid zijn directe tegenstander de baas en omspeelde ook de keeper, vervolgens kon hij de bal eenvoudig binnenlopen, 0-1. Hierna was De Bilt wat gevaarlijker, uiteindelijk werd de gelijkmaker ook gescoord uit een snel opgezette counter, 1-1. De Bilt raakte met een kopbal nog een keer de lat, maar het bleef 1-1. SVMM had nog een goede kans om voor rust op voorsprong te komen, maar ook dat lukte niet. De laatste tien minuten had SVMM alles weer onder controle.

Na rust wisselde Mark Hamulyak vaker van positie met Nick Engelen, dit bleek een goede zet. Hamulyak kwam er de eerste helft moeilijk aan te pas, maar kon de 2e helft meer van zijn kwaliteiten tonen. De mogelijkheden stapelden zich op. Hierdoor kwam SVMM ook verdiend op voorsprong door alweer een goal van Niek van Vemde. Uit een strakker voorzet van Ronald Schoonhoven kopte Van Vemde hard via de onderkant van de lat de 1-2 binnen. SVMM was verreweg de sterkste ploeg, maar verzuimde het om het af te maken. Door onoplettendheden kon De Bilt er nog wel een paar keer dreigend uitkomen. Vlak voor tijd leek De Bilt dan toch op gelijke hoogte te komen, de vrijgekomen FC de Bilt speler kon de bal voor open doel binnen schieten, echter door traag handelen kon Jacob van den Essenburg zich alsnog voor de speler en de bal werpen. Zo behield SVMM toch de voorsprong. In blessuretijd werd alsnog het vonnis over FC de Bilt geveld. Uit een lange bal van achteruit kopte Niek van Vemde de bal door naar de snel meegelopen Nick Engelen, met een beheerste lob maakte Engelen de 1-3.

De eerste punten zijn binnen en dit werd zeer gekoesterd. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Hees.

0-1 9 min. Niek van Vemde