Het spookt in Filmhuis Parklaan

23 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In Filmhuis Parklaan wordt 4 oktober een Franse film uit 2005 getoond. De regisseuse bewandelt het pad dat meestal door meesters der verwarring als Dario Argento, David Lynch en AlejandroJodorowsky bewandeld wordt. Paden waar het schemert en je gemakkelijk verdwaalt. De regisseuse laat ook de van haar geestverwanten bekende Freudiaanse symboliek doorsijpelen in haar vertelling over een merkwaardige meisjesschool.

In een afgelegen bos worden meisjes 'geboren' uit grafkisten en vervolgens klaargestoomd voor een schimmige toekomst. Volgens vaste rituelen worden ze gekleed, krijgen onderricht en maken uitstapjes in het bos. Buiten tussen de bomen ruist het, er is daar iets sinisters dat vat krijgt op een meisje dat kwade bedoelingen krijgt. En vanuit een rooster in de grond blijken duistere boodschappen te worden gegeven.

De film toont het verliezen van de onschuld der kindertijd als iets noodzakelijks dat steevast met een bepaalde weemoed gepaard gaat. Maar ook als iets magisch en iets dat niet per se als iets kwalijks moet worden ervaren. De film roep een sfeer op waarbij je als kijker wegdroomt in de poëtische sfeer die veel raakpunten kent met de Mediterrane fantastiek van de jaren zeventig. Het script is gebaseerd op Frank Wedekinds vroeg-20e-eeuwse roman 'Mine-Haha oderüber die körperlicheErziehung der jungenMädchen.' Info: www.restaurantgroenland.nl., www.filmhuisparklaan.nl of bel: 030-8771910 of 06-52633527. Aanvang: 19.30 uur. Kosten: €5,-.

advertentie
advertentie