Minder hondenpoep bij basisschool De Uilenburcht

21 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het gaat goed met de hondenpoep rondom basisschool de Uilenburcht. Eind juni berichtte deze krant over een ludieke actie van Sheila Kosterman tegen de enorme aantallen hopen hondenpoep.

door Wesley Bekker

,,Die actie heeft zijn vruchten afgeworpen'', stelt Kosterman die eind juni tien vlaggetjes in even zoveel hopen ontlasting stak met de tekst ,,Doe ons een lol en stap eens in je eigen hondendrol.'' De Driebergse stelde destijds nog wel vijftig extra vlaggetjes te kunnen plaatsen.

Inmiddels is het aantal hopen sterk afgenomen maar helemaal weg is het nog niet. ,,Er blijft gewoon een aantal mensen dat letterlijk schijt lijkt te hebben aan de oproep die ik gedaan heb.''

Kosterman spreekt over letterlijk omdat zij in de tweede schoolweek opnieuw een oproep deed door posters op bomen te hangen met de tekst ,,mensen opgelet het is hier geen hondentoilet'', uit protest heeft er een hond flink tegen één van de bomen met zo'n poster aan zitten poepen.

,,De school was weer begonnen dus ik wilde de mensen weer even prikkelen, kennelijk is dat wel gelukt.'' Kosterman kan zich niet heel druk meer maken over de enkeling die zijn hond nog steeds uitlaat rond de school. ,,Ik heb mijn best gedaan, wat moet ik dan doen? Ik zie het als een stukje overmacht en denk dat ik een hoop gewonnen heb. Ik hoop maar dat ik één van de eigenaren nog eens op heterdaad betrap.''

advertentie
advertentie