Ingezonden: Onnodig verlies DEV tegen VRC

18 september 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - DEV speelde beduidend beter dan de week ervoor tegen JSV en de wedstrijd tegen, het uit de 2de klasse gedegradeerde, VRC verdiende eigenlijk geen winnaar. VRC trok echter aan het langste eind en scoorde vlak voor tijd de winnende 1-2.

door Gerben van Veldhuijsen

DEV stond vrijwel ongewijzigd aan de start, maar had met VRC veel minder moeite dan een week eerder met JSV. De eerste helft ging gelijk op met enkele kansen aan beide kanten. Voor DEV was Michael van Beugen het dichtst bij, hij werd alleen voor de keeper gezet door Rick Andeweg, maar punterde de bal hard naast. Ook Andeweg zelf, en mede-aanvaller Tim Kas kregen aardige kansen om de score te openen. VRC werd over het algemeen ver van het Doornse doel gehouden, maar werd zo nu en dan toch gevaarlijk. De linksbuiten van VRC kwam tweemaal gevaarlijk voor de goal, maar was niet slagvaardig genoeg om te scoren. Vlak voor rust bleek DEV kwetsbaar na balverlies en schoot de spits van VRC de bal na een goede aanname achter Mark Sluis, 0-1.

De wedstrijd zette zich in de tweede helft op gelijke voet voort, met een DEV dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Met een extra aanvaller werd er al gauw resultaat geboekt toen Rick Andeweg aan zijn bewakers ontsnapte en via de paal de 1-1 binnenschoot. DEV ging op zoek naar de voorsprong en kreeg via een tweetal dribbels van Andeweg, een kopkans van Gerben van Veldhuijsen, een schot van Tim Kas en Charles van Ligten mogelijkheden. VRC kon zo nu en dan via uitbraken voor gevaar zorgen, en eenmaal moest Pieter Hegger de bal nog van de lijn halen. De wedstrijd leek dan ook in een terecht gelijkspel te eindigen, ware het niet dat VRC via een uitgespeelde counter een paar minuten voor tijd toesloeg, 1-2. De goed leidende scheidsrechter floot vervolgens af.

Een frustrerende nederlaag voor DEV dat meer verdiende. Volgende week wacht de uitwedstrijd met Woudenberg dat op het moment aan de leiding gaat in de competitie.

Mark Sluis; Pieter Hegger, Gerben van Veldhuijsen, Ricardo van Amerongen, Maarten Noordijk, Victor Pedro Salazo (Joey van Schoonhoven), Michael van Beugen, Paul Okkersen, Tim Kas (Helder Pedro Salazo), Rick Andeweg, Charles van Ligten.