Najaarsreis naar Câmpina

18 september 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Addy van Eck en Wim van Zanten van Diaconale Stichting "Hulp Câmpina" vertrekken op 24 september voor een week naar Câmpina, een plaats in midden-Roemenië. In de grote gesponsorde bus nemen ze rollators, scootmobiels, rolstoelen, kledingdozen, kinderwagens, kinderzitjes en nog veel meer mee. Zoveel als er in de bus kan. Ook krijgen ze medische apparatuur van het Radboud-Ziekenhuis in Nijmegen ter beschikking om dat af te leveren bij het Gemeentelijk Ziekenhuis in Câmpina. Een aantal vrouwen uit Elst geven zakken vol zelfgebreide truien, dassen en mutsen mee richting Roemenië.

Ter plekke in Câmpina worden ongeveer 130 voedselpakketten ingekocht en verdeeld onder zeer arme gezinnen. Elk Roemeens gezin is gekoppeld aan een gezin in Elst of Amerongen, dat de pakketten financiert. Ook worden enkele gezinnen extra ondersteund met geld voor medicijnen of een bijdrage in de studiekosten. De gezinnen worden persoonlijk bezocht, zodat de Stichting en het Nederlandse gezin op de hoogte blijven van de actuele situatie.

Om deze hulp in de toekomst te kunnen blijven geven, zoekt de stichting gezinnen en personen, die twee keer per jaar een voedselpakket à € 40,- willen sponsoren. Uiteraard is een gift ook welkom. Op de website www.hulpcampina.nl is meer te lezen over het werk van de stichting.

advertentie
advertentie