Groei en Bloei kiest pompoenkampioen

18 september 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Stekken in alle soorten en maten zijn op zaterdag 1 oktober te vinden in de historische moestuin van Bartiméus in Doorn tijdens de jaarlijkse stekkenmarkt, georganiseerd door Groei & Bloei Doorn en omstreken. Plantenliefhebbers uit de weide omstrek komen naar Doorn om stekken te brengen en te halen. Kleine stekken, grote stekken, soms zelfs hele struiken of boompjes wisselen die dag van eigenaar.

Groei & Bloei organiseert de stekkenmarkt voor de derde keer. Er is een doorlopend programma met uiteraard heel veel stekken en diverse andere activiteiten. De markt begint om 11.00 uur. Men kan tevens zelf een boeket samenstellen met bloemen uit de pluktuin. Daarnaast wordt er elk uur een rondleiding gegeven door de moestuin. Om 14.00 uur wordt bekend gemaakt wie de pompoenkampioen van 2011 is. Iedereen kan zijn of haar pompoen laten wegen op een sprekende weegschaal. Voor alle deelnemers is er een aanmoedigingsprijs en natuurlijk is er voor de winnaar een bijzondere trofee. Ook de Theeschenkerij van de moestuin is open. En voor degenen die wel van een uitdaging houden is er een plantenkennistest.

De toegang is gratis. De moestuin is te vinden aan Driebergsestraatweg 44 in Doorn. De opbrengsten van de stekkenverkoop is bestemd voor de moestuin. Stekken kunnen ingebracht worden tussen 10.30 tot 12.00 uur. Info: Marianne Koppenol 0343-457008 of mkoppenol@telfort.nl.

advertentie
advertentie