HDS mag handen dichtknijpen met het binnenhalen van één punt

23 september 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Wilco van Drie, 1-1 Sporting, 2-1 Sporting, 2-2 Olaf Vernooij

LEERSUM - Zondag vierdeklasser HDS mocht in het uittreffen tegen Sporting '70 de handen dichtknijpen met een 2-2 gelijkspel. HDS trainer Jan van Dalem:" We hebben een zeer matige wedstrijd gespeeld, waarin we alleen de eerste tien minuten enigszins konden overtuigen. Ik ben derhalve blij met het toch nog binnenslepen van één punt." HDS begon goed en kwam na 3 minuten speeltijd al op een 0-1 voorsprong. Maar vervolgens zakte de ploeg ver terug en kwam niet meer aan voetballen toe. Datzelfde kon gezegd worden van de thuisploeg die ook al geen vuist kon maken. Gevolg: een slechte eerste helft, zonder al te veel kansen aan beide zijden. In de rust had van Dalem zijn mannen de opdracht meegegeven om wat meer de ruimtes te benutten en wat sneller te zijn in de omschakeling. Dat lukte slechts ten dele want Sporting slaagde er in de 68e minuut in om langszij te komen (1-1). Nog geen tien minuten later keek HDS tegen een 2-1 achterstand aan en zette vervolgens alles op de aanval. Dat leverde dan ook het benodigde effect op, want in de 83e minuut kwam HDS weer op gelijke hoogte. Een terechte puntendeling in een matige wedstrijd.