Akor bouw zoekt een nieuwe locatie

29 september 2011 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - Akor bouw uit Leersum zoekt een nieuwe locatie. ,,En het liefst in Leersum zelf,’’ aldus vestigingsmanager John van Spanje. Het bedrijfsterrein van het bouwbedrijf aan de Halfeiken in Leersum Noord is te groot. Veel werknemers werken tegenwoordig vanuit huis.

door Rose Carry Lokin

Het bouwbedrijf dat al sinds jaar en dag in Leersum zit kent een lange geschiedenis. Al in 1900 werd het bedrijf gestart door vader Spijkhoven, wiens zonen het overnamen en de naam veranderden in Gebroeders Spijkhoven. In de loop der jaren veranderde de naam van het bedrijf enkele malen door overnames. Veel Leersummers kennen het huidige Akor bouw nog onder de naam Bouwbedrijf Verschuur. ,,In 2007 namen we het bedrijf over,’’ aldus van Spanje. Het goedlopende bouwbedrijf met acht medewerkers is een begrip in Leersum en ook ver daarbuiten. Akor Bouw BV is gespecialiseerd in het flexibel en creatief oplossen van huisvestingsvraagstukken voor bedrijven, winkelorganisaties, overheden en particulieren. De activiteiten omvatten bedrijfsgebouwen, woning- en utiliteitsbouw, renovatie en onderhoud. Het middelgrote bouwbedrijf houdt zich ook bezig met kleinbouw, zoals het uitbouwen van bestaande woningen,. Onlangs realiseerde het bedrijf nog de interne verbouwing van vakantiehuizen op Molecatenpark Ginkelduin in Leersum en namen ze in Leiden een farmaceutische productiehal aan de binnenzijde onder handen. Van Spanje hoopt binnenkort een geschikte locatie in Leersum te vinden. ,,Een kantoor waarvan uit we alles blijven regelen.’’ Hij benadrukt dat alleen de locatie zal wijzingen. ,,We blijven al onze werkzaamheden doen. En als we de kennis hier niet in huis hebben halen we het uit Rijssen, waar ons hoofdkantoor is gevestigd.’’

Akor Bouw B.V. heeft jarenlange ervaring op het gebied van het verbouwen en renoveren van winkelpanden. Van Spanje: ,,Bij winkelbouw komt van alles kijken. Samen met de klant zoeken we naar de juiste balans tussen het programma van eisen, de bouwmethode en de keuze voor bouwmaterialen. Daarnaast zijn brandveiligheid en inbraakpreventie belangrijke aandachtspunten.’’ Voor de bouw van nieuwe (luxe) woningen en de verbouw en renovatie van bestaande woningen hanteert het bouwbedrijf een flexibele bouwmethode en is ze niet gebonden aan vaste vormen of afmetingen. ,,Dat is ook de reden dat we bijna nooit twee dezelfde woningen bouwen. De persoonlijke bouwmethode die we hanteren betekent overigens niet dat we duurder zijn dan bij vergelijkbare seriewoningen,’’ aldus van Spanje.

Akor Bouw B.V. Halfeiken 10, 3956 VT Leersum. Tel: 0343-452591. e-mail: vanspanje@akor.nl

advertentie
advertentie