Fietsen buiten de rekken weggehaald

15 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft fietsen die buiten de rekken geplaatst waren op het station Driebergen-Zeist afgelopen dinsdag laten verwijderen.

Beperkt aantal stallingen frustreert

door Wesley Bekker

Het is niet de eerste keer dat de gemeente de fietsen weg laat halen. De actie was van tevoren aangekondigd maar riep toch weer frustraties op bij fietsers.

Een aantal studenten liet weten dat ze het belachelijk vinden dat de fietsen worden weggehaald. ,,Het staat hier altijd helemaal vol’’, aldus één van de studenten. ,,Dan zeggen ze dat je door moet naar een volgend fietsenrek maar die staan dan ook volledig vol.’’

De student wil graag anoniem blijven omdat hij wel raad weet met de volle rekken. ,,Het is misschien heel lullig maar ik haal gewoon een andere fiets uit het rek. Het is jouw fiets weg of die van iemand anders. Nou dan weet ik het wel.’’

Niet iedereen maakt zich boos om de actie. Student Timo Terstappen komt dagelijks op het station. ,,Ik merk er niet zoveel van dat ze fietsen weghalen al komt er wel meer ruimte. Ik moet overigens wel zeggen dat ik mijn fiets vaak gewoon ergens tussen moet zetten. Ik wist niet dat je fiets dan ook weggehaald wordt. Maar ja zolang ze mijn fiets maar met rust laten vind ik het eigenlijk allemaal wel prima.’’

Eenmaal ter plaatse constateerde deze krant dat de rekken inderdaad overvol waren, zowel aan de Driebergse kant van het station als aan de kant van Zeist. Ook het fietsenrek aan de stationsweg stond vol maar veel fietsen stonden wel in de rekken. De dagen voor de dag van verwijdering, leken mensen minder moeite te doen om een plek te vinden.

Met name de twee rekken aan de voorkant van het station aan de Driebergse kant stonden vol. Fietsen stonden overal en lagen zelfs rond het aanliggende bos.

De fietsenstallingen blijven op deze manier een zorgenkindje voor de gemeente met de reacties van met name studenten en forenzen die dagelijks moeten zoeken naar een plaats in de rekken. En dat terwijl de gemeente het aantal plekken al heeft uitgebreid in het verleden.

advertentie
advertentie