Hemur Enge niet scherp genoeg

12 september 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Na het verlies op Tiel '72 stonden de studenten uit Nijmegen op het programma voor de korfballers uit Amerongen. SkunK heeft zich in de zomerperiode weten te versterken en dit was bekend bij Hemur Enge. SkunK moest toch een tegenstander worden om met twee punten huiswaarts te kunnen keren.

De eerste helft begonnen beide ploegen scherp aan de wedstrijd, maar toch waren het de studenten die steeds een kleine voorsprong wisten te behouden op de door Technivorm gesponsorde korfballers. Hemur Enge wist wel steeds aansluiting te vinden en het spel weer gelijk te trekken, maar wist niet op voorsprong te komen. Met een ruststand van 7-6 in het voordeel van de in het roze spelende korfballers was eigenlijk nog alles mogelijk.

De scherpte die er aan het begin van de wedstrijd was, was in de tweede helft niet meer terug te vinden bij Hemur Enge. SkunK maakte hier optimaal gebruik van door met acht doelpunten uit te lopen. Het laatste kwartier van de wedstrijd was weer voor de Amerongers en zij wisten toch nog terug te komen tot 2 doelpunten verschil. Helaas was de wedstrijd te kort voor de gelen, want toen de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd affloot, stond er 17-15 op het scorebord in het voordeel van SkunK.

Volgende week gaat Hemur Enge opnieuw op jacht naar de eerste winst van het veldseizoen. De ploeg van Bert van Harn gaat dan op bezoek bij Devinco. In het voorjaar werd deze ontmoeting nog afgesloten met een spannend gelijkspel.