Feest voor jarig kinderdagverblijf 'De Harlekijn'

12 september 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Kinderdagverblijf 'De Harlekijn' bestaat 20 jaar. En dat moest worden gevierd. Ook BSO 'De Acrobaat' deelde mee in de feestvreugde. Samen met de directeur van Circus Ronell, die daarvoor zijn prachtige tent beschikbaar stelde, bood spreekstalmeesteres Tanja van Huygenbosch de kinderen en ouders een lange serie van ingestudeerde acts. De kinderen hadden daarvoor lang geoefend en het resultaat mocht er zijn.

De allerkleinsten brachten de stemming erin door met gekleurde doekjes te zwaaien en meteen daarna brachten de djembé trommelaars het publiek in een heuse oerwoudsfeer. In een razend tempo, zoals dat ook in een echt circus gebruikelijk is, volgden de acts elkaar op. De capriolen van acrobaten en harlekijns - die natuurlijk niet konden ontbreken - werkten op de lachspieren. Hoepels in de lucht gooien en daarna weer opvangen bleek, ondanks eindeloos oefenen, een van de moeilijkste toeren voor de kinderen.

Eén van de topattracties kwam volgens de spreekstalmeesteres rechtstreeks uit het Russische Staatscircus: De leidsters hadden zich verenigd in dolle gymnastische toeren en bouwden ter afsluiting een menselijke toren van wel twee personen hoog. Een bijzondere act van twee volwassen clowns werd het voorbeeld voor drie piepjonge kleine clowns, die een zelf bedacht nummer uitvoerden.

Het bestuur had voor Tanja van Huygenbosch nog een verrassing: ,,Ze weet altijd alles, maar dat ze deze bos bloemen zou krijgen, nee dat wist ze niet.'' Daarmee kreeg ze de beloning voor alle creativiteit en inspanningen die ze met een tomeloze inzet heeft verricht om er een echt groots feest van te maken.

Nog eenmaal kwamen in een spetterende finale alle artiesten hun applaus ophalen en toen kon het echte feest in de Binder beginnen. De kinderen konden genieten van al het lekkers dat er op hen stond te wachten.

advertentie
advertentie