Ingezonden: Er blijft geen spaan heel van SVMM

12 september 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Afgelopen zaterdag moest SVMM diep in het stof bijten tegen nieuwkomer Focus '07 uit Culemborg. Binnen 20 minuten stond het al 4-0 en werd deze wedstrijd een grote teleurstelling.

door Jacob van den Essenburg

De goals vielen als rijpe appelen van de bomen. Er ontstond een gebrek aan vertrouwen, terughoudendheid, gelatenheid en naïviteit door elkaar. De spaarzame momenten dat het nog ergens op leek, werden direct afgewisseld door onvermogen in de omschakeling.

Bij rust stond het inmiddels 5-0 en er was op dat moment weinig zicht op verbetering. Alleen een rasoptimist zou nog aanknopingspunten zien. SVMM bleef na rust wel meer in balbezit en kreeg ook een aantal goede kansen.

Het wordt duidelijk dat deze jonge ploeg nog een hele weg te gaan heeft om weer op het niveau van de laatste twee jaren te komen. De ploeg mist een aantal karaktervoetballers die vervolgens ook nog het spel kunnen maken.

Na afloop van de wedstrijd, 7-0 overwinning voor Focus, werd de stand weer opgemaakt. Het goede en harde trainen van afgelopen week kwam in de wedstrijd absoluut niet naar voren.

Komende week moet SVMM weer op dezelfde wijze gaan trainen en hopen en vertrouwen dat de score wel de goede kant uitvalt.

Een opmerkelijk detail, dit was de één na grootste nederlaag in de afgelopen 17 seizoenen, 12 jaar geleden werd er in de laatste competitiewedstrijd verloren van Cobu Boys met 9-1.

SVMM; Richard van Laar; Tim de Fluiter, Ronald Schoonhoven, Simon Veldhuizen, Jacob van den Essenburg (75 min. Juri Goed); Robin Petersen, Nick Engelen, Stefan Prij; William Potappel (70 min. Niels van der Voort), Niek van Vemde, Mark Hamulyak