Programma Groei en Bloei

11 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Groei en Bloei afdeling Driebergen-Rijsenburg en omstreken biedt opnieuw een boeiend programma aan met lezingen, workshops en excursies. Voor de zeventiende maal wordt het programma uitgebracht in een handzaam, ditmaal vernieuwd, bewaarboekje. Aan de activiteiten kunnen zowel leden als niet-leden deelnemen.

Ook dit keer worden er onder andere educatieve ledenavonden verzorgd; 'milieuvriendelijk tuinieren' en 'de vier basisvoorwaarden van tuingeluk' worden op een onderhoudende manier gepresenteerd. Daarnaast is er een spectaculaire diavoorstelling over de Utrechtse Heuvelrug en een vlotte, op humoristische wijze gepresenteerde diapresentatie over Madeira in het uitgebreide programma opgenomen. De traditionele kerst- en paasavonden maken ook dit keer weer onderdeel uit van de aangeboden activiteiten.

Uiteraard valt er van alles te lezen over de jaarlijkse open tuinendag en de voortuinkeuring. Daarnaast is er een groot aanbod van groendecoratie- en bloemschik workshops: van een bavaroise taart gedecoreerd met marsepeinen herfstdecoraties tot kerst deurkrans, van het ontwerpen van een windlicht tot een voorjaarsschikking met bloembollen. Van het maken van een fruit houtdecoratie tot het creëren van een tuinbeeld van Stone Art. Het bloemschikken zal uitvoerig aan bod komen en er zijn diverse workshops bij plaatselijke bloemisten. Uiteraard staan er interessante maar vooral leerzame snoeicursussen op het programma en worden er boeiende excursies georganiseerd, zo is er voor elk wat wils.

Opnieuw is de activiteitenkalender van Groei & Bloei afdeling Doorn en omstreken in het boekje opgenomen. De actieve Driebergse afdeling van Groei & Bloei heeft haar programmaboekje inmiddels onder haar leden verspreid. Geïnteresseerden kunnen het boekje afhalen bij de plaatselijke bibliotheek of aanvragen via info@driebergen.groei.nl. Info: tel. 0343-416229 of www.driebergen.groei.nl.

advertentie
advertentie