Driebergse in landelijke race voor droombaan in Azië

6 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Driebergen is een dorp met ambities. Niet alleen de gemeente heeft grootse ambities, maar ook de inwoners. Een goed voorbeeld daarvan is de 22-jarige Sanne van Denderen. Deze ‘jonge blom’ is verwikkeld in een landelijke race voor een droombaan bij Plan Nederland als expert communicatie en nieuwe media in Azië.

Van Denderen is een bekend gezicht in Driebergen. Met voormalig baantjes bij de C1000 (voorheen Super de Boer) en Bourgonderie de Reiziger kent zij menig Driebergenaar. Na het afronden van haar studie Communicatie reisde ze af naar Suriname om te werken en te reizen en nu werkt zij al weer een jaar bij Logius, onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag. Echter heeft zij haar thuishonk, Driebergen, nooit verlaten. Maar daar komt misschien snel verandering in. Sanne heeft namelijk haar zinnen gezet op één van de World of Difference banen. World of Difference is een programma van de Vodafone Netherlands Foundation, waarbij vijf mensen zich een jaar lang kunnen inzetten voor het goede doel van hun dromen. Sanne heeft haar zinnen gezet op de baan bij Plan Nederland.

De ambitieuze Driebergse ziet de baan als ,,een mogelijkheid om mezelf op alle vlakken te ontplooien en bij te dragen aan een wereld met gelijke rechten voor meisjes en jongens.” Daarnaast is de baan voor een deel in Azië waarover zij zegt dat ze door verschillende reizen ,,verliefd is geworden op de verschillende culturen en oprecht vriendelijke mensen.”

Opmerkelijk is de manier waarop zij moet ‘solliciteren’ voor deze baan. De kandidaten moeten namelijk een heuse online campagne voeren. Mensen kunnen één maand lang vier keer per dag via Social Media (Twitter/Hyves/Facebook en LinkedIn) stemmen op de kandidaten. Degene met de meeste stemmen gaat gegarandeerd door naar de tweede ronde. Sanne hoopt uiteraard zoveel mogelijk stemmen te vergaren zodat zij haar buitenlandse ambitie kan verwezenlijken. Zelf vindt zij het wel vervelend dat zij zo weinig invloed heeft op de eerste ronde. ,,Je bent puur afhankelijk van anderen. Ik heb wel een motivatiefilmpje gemaakt, maar uiteindelijk zijn het (on)bekenden die jou die baan moeten gunnen en mij gegarandeerd door kunnen laten gaan naar de tweede ronde.”

Na 13 september hoopt zij één stapje dichter bij haar droombaan te zijn. Er volgen dan officiële gesprekken en hopelijk mag zij dan vanaf 1 januari haar droom gaan verwezenlijken in Azië. Wil jij Sanne aan die droombaan helpen? Ga dan nu naar de website: http://www.worldofdifference.nl/wod-kandidaten/?u=166

Plan Nederland is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden en toekomst kansen van meisjes en jongens in 48 ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

advertentie
advertentie