Nieuws van Kinderboerderij 't Woelige Nest

6 september 2011 om 00:00 Nieuws

Dieren

De ongeveer tien cavia's van de kinderboerderij zijn gehuisvest in een langwerpig hok met een grote kijkwand op de juiste ooghoogte voor kinderen. Je mag niet tussen de cavia's rondlopen zoals bij de konijnen, omdat cavia's klein en snel zijn en een ongeluk dan ook in een klein hoekje zit. De voerders mogen natuurlijk wel in het hok komen, ook de voerkinderen. Voerkind Coco heeft voor haar vriendinnetje een cavia uit het hok gehaald en die wordt uitgebreid geknuffeld.

Activiteiten/Agenda

Het was druk bij de kinderboerderij afgelopen weekend. Het Dieren Wellness Event bij buurman Champ'Aubert trok veel mensen en leverde ook extra aanloop voor de kinderboerderij op. Bezoekers van het Event kwamen namelijk ook een kijkje nemen op de boerderij. De weiden van de boerderij boden het hele weekend bovendien gastvrij onthaal aan diverse paarden. De paarden stonden achter een tijdelijke afrastering in de schapenweide en trokken veel bekijks.

Het onderzoek naar waterdiertjes dat het IVN eind augustus organiseerde in de nieuwe ecotuinvijver van de kinderboerderij heeft twintig enthousiaste kinderen en tien ouders getrokken. Er zijn drie watermonsters onderzocht, twee van een sloot in de buurt en één van de vijver in de ecotuin. Kinderen mochten de diertjes opzoeken met behulp van zoekkaarten, vergrootglas en onder de binoculair. Ze konden de diertjes vervolgens inkleuren op een kleurplaat. De vijver in de ecotuin scoorde het best, daarin werden twaalf verschillende soorten dieren aangetroffen. Leuke score voor de nieuwe vijver van de kinderboerderij! Op 15 oktober organiseert het IVN opnieuw een onderzoeksdag. Houd hiervoor de site van de kinderboerderij in de gaten.

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie