Ingezonden: DEV Doorn debuteert met winst in 3e klasse

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na de promotie van vorig seizoen startte DEV voortvarend tegen Renswoude. In Doorn trok DEV in een doelpuntrijke wedstrijd aan de hand van Rick Andeweg aan het langste eind, 5-3.

door Gerben van Veldhuijsen

DEV, dat startte zonder de geblesseerde aanvoerder Rene Okkersen, en Renswoude streden op een stroeve maar egale grasmat voor de eerste punten in de competitie. Het begin was van beide kanten aftastend, met de weinige kansen ingeleid door foute inspeelpasses. Renswoude nam halverwege de eerste helft de leiding, in eerste instantie kon Mark Sluis redden, maar de tweede inzet ging onder hem door, 0-1. DEV raakte niet van de wijs en vond zo nu en dan zwakke plekken in de verdediging van Renswoude. Charles van Ligten hield twee verdedigers bezig en vond na een succesvolle dribbel Rick Andeweg vrijstaand op de zestien meter. Andeweg passeerde gedecideerd de doelman, 1-1. Een aanval over de flanken leidde vijf minuten voor rust tot de 1-2 voor Renswoude, de scherpe voorzet kon vrij ingekopt worden. Het warme weer begon al in de eerste helft een rol te spelen, met vermoeide spelers en onzorgvuldig spel. Dat maakte de wedstrijd niet beter, maar wel interessanter met op en neergaand spel. DEV kon ondanks enkele kansen geen gelijkmaker forceren voor rust.

Na de rust gingen beide ploegen op gelijke voet verder. Andeweg passeerde snel na rust met een fraaie sleepbeweging zijn tegenstander en met een voorzet vanaf de achterlijn vond hij Tim Kas vrij voor de goal, zijn kopkans was niet te missen. DEV drukte door en Andeweg ontsnapte wederom aan zijn directe tegenstander. Na een eerdere harde overtreding aan de zijlijn ontving de verdediger voor het neerhalen binnen de zestien zijn tweede gele kaart. De gegeven penalty was een prooi voor Andeweg 3-2. DEV was nog onder de indruk van deze ommekeer op het moment dat Renswoude de lepe spits bereikte met een hoge voorzet, die weinig moeite had de 3-3 binnen te schieten. DEV maakte echter gebruik van ontstane ruimtes en liep uiteindelijk uit naar een 5-3 overwinning. Allereerst miste Tim Kas een goede kans alleen voor de goal. Vervolgens was het Gerben van Veldhuijsen die Rick Andeweg bereikte, die wegdraaide bij zijn man en met een rollertje de doelman verschalkte. Vijf minuten voor tijd ontsnapte Andeweg weer en kon de doelman hem alleen maar neerhalen, wat overigens ook zijn tweede gele kaart was. De penalty ging er wederom in en DEV gaf niets meer weg.

Een valse start voor Renswoude en een overwinning die vertrouwen geeft voor de jonge Doornse ploeg. Volgende week gaat DEV op bezoek bij oude bekende JSV dat ook een goede startte had met een 1-2 overwinning bij TOV.

Mark Sluis; Victor Pedro Salazo (Bob Kemper), Ricardo van Amerongen, Gerben van Veldhuijsen, Maarten Noordijk, Paul Okkersen, Michael van Beugen, Pieter Hegger, Tim Kas, Charles van Ligten (Robin Beukeboom), Rick Andeweg (Joey van Schoonhoven)