De zon schijnt voor Dalto

5 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Een zeldzaam warme zaterdagmiddag, een in veel opzichten vernieuwd Dalto 1, veel publiek en de catering langs de zijlijn. Allemaal ingrediënten voor een mooie korfbalmiddag, en dat werd het dan ook.

Tegen KVS (vorig seizoen op het veld nog twee keer van verloren) begon Dalto in een bijna compleet andere opstelling dan vorig seizoen. Aangezien trainer Ron Steenbergen vanwege blessures nog geen beroep kon doen op Ilona van de Berg, Sietske van de Sande en Otto Fabius werd in de volgende opstelling begonnen. Aanval: aanvoerder Jorrit Bergsma, Maarten, Anke van der Mel en Lieveke Meiling. Verdediging: Jesper Oele, Jelle Steenbeek, Paula Bos en Barbara Brouwer. Tot aan de zaal zal Steenbergen met 5 om 5 spelen om zo allerlei combinaties te kunnen proberen.

In de oefencampagne had Dalto al goede resultaten geboekt met, onder meer, winst op het TOP Prominenten Toernooi en die lijn werd doorgetrokken in de wedstrijd. Dalto speelde gretig en met nieuw elan. Binnen een mum van tijd stond het 2-0 door een omdraaibal van Anke van der Mel en een afstandsschot van Jorrit Bergsma. De kersverse vader had blijkbaar weinig last van gebroken nachten, want hij was weer als vanouds op schot. Dalto denderde door, 3-1 door Barbara Brouwer, en met de 4-1 scoorde Lieveke Meiling haar eerste competitiedoelpunt voor Dalto. Jorrit Bergsma, twee keer Jesper Oele en weer Bergsma en het stond al 8-1. Na nog geen kwartier spelen was de wedstrijd beslist. KVS raakte in de aanval de bal steeds snel kwijt en Dalto liet zien over een gevarieerd spel te beschikken, waar het plezier van afspatte. Een blok van Jelle Steenbeek achter zijn tegenstander leverde een hilarisch moment en een stip op voor KVS, maar direct daarna nam Steenbeek zijn revanche door de 12-3 te scoren. Hij maakte een sterke indruk met zijn krachtige spel, zowel in de punt als onder de korf. Ook verdedigend onderschepte hij veel ballen. Jorrit Bergsma schoot vanuit zijn favoriete linkerhoek de 13-4 binnen en Barbara Brouwer deed dat vanaf vrijwel dezelfde plek en bepaalde de ruststand hiermee op een zeer geruststellende 15-6.

Na rust begon Dalto wat slordig (stip en korte kans gemist), maar daarna waren er mooie acties te bewonderen van onder andere Jesper Oele (na afvang de bal tussen de benen door gespeeld) en Jelle Steenbeek (eenhandige doorloopbal). KVS begon wel meer grip op het spel van Dalto te krijgen door de dames strakker te verdedigen. Ook werden de aanvallen van KVS langer, en kregen de Scheveningers een paar stippen mee. Zo bleef het verschil ongeveer wat het was bij rust. Bij 20-11 maakte de vanuit de A-jeugd overgekomen Dennis Brunt zijn officiële debuut in Dalto 1 evenals Kaylee Alblas, die geen moeite had met shirtnummer 13 en onder luid gejuich met haar eerste schot de 22-12 scoorde. Paula Bos deed haar nummer 23 eer aan door de 23e treffer van afstand te noteren. Het werd uiteindelijk 24-15, en daar viel niets op af te dingen. ,,Eén zwaluw maakt nog geen zomer", zegt een aanvoerder dan uiteraard om al te hooggespannen verwachtingen te temperen, en daar heeft hij gelijk in.

Doelpunten Dalto: Jorrit Bergsma 9, Jesper Oele 5, Jelle Steenbeek 3, Paula Bos 2, Barbara Brouwer 2, Anke van der Mel, Lieveke Meiling en Kaylee Alblas .

advertentie
advertentie