De Maarnse Slagerij opent in november

8 september 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Reikhalzend wordt er uitgekeken naar de komst van een nieuwe winkelier in het dorp. In november opent Gerard Hardeman De Maarnse Slagerij in het huidige pand van Lijstenmaker Van Eckeveld.

door Monique José Timmermans

Gerard Hardeman uit Maarn werkt al 27 jaar in het slagersvak, waarvan de laatste 9 jaar als zelfstandige. ,,Ik verhuur mezelf aan horeca- en slagerijbedrijven. Vaak betekent dat opvangen van personeelstekort door ziekte, vakantie of extra drukte.” Al langer sluimeren bij Hardeman de plannen om een eigen slagerij te beginnen. Nu er geen slager meer in Maarn gevestigd is en er een geschikt pand beschikbaar komt, ziet hij zijn kans schoon. ,,Ik wil een specialiteiten slagerij beginnen met ambachtelijke (streek)producten. Kwaliteit voor een betaalbare prijs”, vertelt de slager.

In het assortiment komen vlees en vleeswaren, waarvan diverse vleeswaren en worstsoorten zelfgemaakt. Daarnaast kipspecialiteiten en een kippengril. ,,Er is immers ook geen poelier in het dorp.” Bovendien gaat Hardeman maaltijden en belegde broodjes aanbieden. ,,Met de belegde broodje kunnen we behalve in de losse verkoop ook de lunch voor bedrijven verzorgen.”

Dat is de reden dat Hardeman heeft gewacht op het pand van Van Eckeveld: ,,Dit is groter dan de naastgelegen leegstaande winkel en heel belangrijk het heeft een achterom.” Aan de straatzijde komt uiteraard de verkoop met toonbank en een halfhoog muurtje om de werkruimte af te schermen. Achter in het pand is de productieruimte, de keuken en de opslag.

,,Het is een spannende en leuke uitdaging om alles voor te bereiden. Het is een voordeel dat ik al in veel verschillende slagerijen heb gewerkt.” Hardeman heeft bewust de keuze gemaakt om een ‘eigen toko’ te beginnen en zich niet aan te sluiten bij de Keurslager of het Worstmakersgilde. ,,Je moet jezelf profileren, ook al biedt die K vertrouwen. Uiteraard ben ik wel aangesloten bij de KNS, de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie en is het vanzelfsprekend dat aan alle wettelijke voorschriften zoals HACCP wordt voldaan.”

Hulp krijgt Gerard Hardeman van zijn echtgenote Diante. ,,Ik ga de administratie op mij nemen en zal hand en span diensten verrichten.” Binnenkort start de verbouwing.

advertentie
advertentie