Burgemeester beschermt stukje gras bij woning

11 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Burgemeester Frits Naafs beschermt het groen in zijn directe woonomgeving goed. Om te voorkomen dat auto’s het stukje gras tussen zijn ambtswoning aan de Van der Leelaan en de straat kapot rijden, legde Naafs de afgelopen tijd een aantal houtblokken aan de rand van het stukje groen. ,,De grasstrook wordt altijd helemaal aan gort gereden”, verklaart Naafs zijn actie. ,,Ik heb het een tijdje geleden opnieuw ingezaaid. Om te voorkomen dat het weer vernacheld zou worden, heb ik houtblokken neergelegd. Nu is het hersteld en heb ik de houtblokken weer weggehaald.”

Naafs onderhoudt het stukje gras voor zijn woning zelf, ondanks dat het officieel ‘openbaar groen’ is. ,,Het is toch een kleine moeite om het bij te houden? Ik haal ook altijd het afval dat er ligt weg. Als iedereen dat doet in zijn directe woonomgeving, dan ziet het er allemaal een stuk beter uit.”

De burgemeester vindt niet dat hij het recht in eigen hand heeft genomen, door een verkeersbarrière voor zijn huis op te werpen. ,,Nee, het is geen verkeersmaatregel, het zou vreemd zijn als ik zelf verkeersmaatregelen zou nemen. Het gaat echt om het herstel van het stukje groen. Als het weer aan gort gereden wordt, doe ik het gewoon weer.”

Parkeersituatie zorgwekkend

De parkeersituatie in zijn buurt noemt Naafs wel een probleem. ,,Met basisschool de Kameleon om de hoek, heeft dat wel de zorg van mij en veel buurtbewoners. Vroeger stonden er houten paaltjes in de bocht bij mijn huis, maar die zijn overal in de gemeente weggehaald. Je kan je nu afvragen of dat echt overal moest.”

advertentie
advertentie