Bloemencorso 2011: Twee nieuwe gezichten in Corsobestuur

28 juli 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Toen in het bestuur van het Leersumse Bloemencorso voor de positie van secretaris een vacature ontstond, was de opvolging van Dianne Roodenburg in theorie geen echt probleem. Immers Joke Gorter deed al jaren haar ondersteunende werk. Toch moest zij er nog even over nadenken voordat Joke Gorter officieel tot het bestuur toetrad. De begeleiding van de Bloemenkoningin is al enkele jaren in de vertrouwde handen van Gerda en Joop de Fluiter. Ook daar was Dianne Roodenburg nauw bij betrokken. Conny Verhagen is bereid gevonden het begeleidingsteam en het bestuur te versterken.

door Jan Meijer

Conny Verhagen heeft onder andere haar sporen verdiend bij de bouwgroepen van de Vrijbuiters en E.M.M. ,,Vooral bij de muziekvereniging was het erg zwaar, want naast het bouwen van een wagen moest op zaterdag ook voor de muzikale omlijsting worden gezorgd. Dat was op een bepaald moment niet meer op te brengen en ging soms ten koste van de kwaliteit van de muziek.’’ Conny - geboren Wagensveld - komt uit een echte E.M.M.-familie. Toen daar een bestuurslid werd gezocht, stond ze echter niet te trappelen. ,,Ook al is E.M.M. mij met de paplepel ingegeven, het Corso gaat me meer aan het hart. Dat kwam het Corsobestuur ter ore en van het één komt het ander: ik kwam er in april bij om ‘warm te draaien’ en nu staat alles op de rails in de begeleiding van Bloemenkoningin Linda van Vliet.’’ Gerda en Joop de Fluiter zijn er blij mee: ,,Enerzijds is het een grote belasting voor ons tweeën, anderzijds is het goed dat er een bestuurslid in het team zit.’’

Ook Joke Gorter is blij met de aanwezigheid van Conny in het bestuur: ,,Dan zijn er tenminste twee vrouwen bij. Ik moest best even nadenken of ik het secretariaat wel zou doen. Ik loop al ruim tien jaar mee en heb al een aantal secretarissen meegemaakt. Het bestuur zei: ‘Je weet alles al, en nu moet jij het maar eens op je nemen’. Maar ik werkte liever op de achtergrond. Als je officieel bestuurslid bent, schept dat bepaalde verplichtingen, en dat wil ik niet. Men had daar begrip voor. Ik heb wel alle touwtjes in handen, maar blijf toch wat meer op de achtergrond.’’ De beide dames hebben er zin in, het Corsobestuur, een goed geoliede machine, heeft er twee gedreven leden bij.

advertentie
advertentie