Dit weekend: Tuinfair bij Laag Kanje

21 juli 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Er is de hele zomer hard in de tuin gewerkt door de eigenaren van de vakantiehuisjes op Allurepark Laag Kanje en ook de seizoengasten hebben hun staplaats aangekleed. En dat vanwege de verkiezing van de mooiste tuin op 23 juli tijdens de Tuinfair, die wordt georganiseerd op het park.

Feestweekend op camping met tuinprijs toe

door Monique José Timmermans

Initiatiefneemster is Thea Stokkers, eigenaar van een vakantiehuisje op het park en ‘gek van tuinieren’ zoals ze zelf zegt. Parkbeheerder Henrie Jansen: ,,Thea heeft een prachtige tuin, maar deze is buiten mededinging voor de wedstrijd.’’

Thea Stokkers kwam op het idee nadat zij met haar tuin elders genomineerd was voor een tuinwedstrijd. Ze merkte hoe motiverend het was om nog net dat beetje extra te doen in de tuin. ,,En het werkt, het enthousiasme op het park is groot. Bij de eerste nominatieronde kwamen de seizoensgasten echt in opstand. Het was nog te vroeg om eenjarige zomerbloeiers buiten te zetten en zij hadden hun stek dus nog niet op orde kunnen brengen om in aanmerking te komen.’’

De jury, bestaande uit Stokkers en Jansen zelf aangevuld met tuinprofessionals Rob van den Heuvel en André Kramer, heeft in drie rondes gescout. Er werd daarbij gelet op netheid en verzorging. ,,Rommel gaf gelijk minpunten.’’ En daarnaast de opzet en uiteraard of de tuin mooi is om te zien.

Bij de jaarplaatsen van de seizoensgasten is het een bloemenzee geworden. ,,Iedereen hing steeds meer bloembakken op.’’ Deze tuinen vormen een aparte categorie in de wedstrijd. De eerste genomineerden zijn in het voorjaar al bekend gemaakt op het park, maar de definitieve lijst staat pas net vast.,,Soms vielen er mensen af na een nieuwe ronde en kwamen er weer andere bij. Het leefde echt. Het hele park profiteert mee, want de tuinen vormen het aangezicht.’’ Voor de winnaar biedt de Knip In een ‘make over’ aan, waarbij kleding wordt verzorgd door La Vie. Voor de andere deelnemers is Rob van den Heuvel aanwezig om een schetsontwerp voor de vakantietuin te maken. Wie weet verhoogt dat de kansen bij een volgende verkiezing.

Tuinfair

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Tuinfair op 23 juli. Daarvoor wordt op het middenterrein van het recreatiepark een kring van pagodetenten geplaatst met in het midden statafels en veel bloemen uiteraard. De middenstand uit de omgeving is goed vertegenwoordigd met proeverijen door Bakkerij Van den Pol, Slagerij Kuijpers, Gall&Gall, de Fruithut, Van Leeuwen Kaas en Plus Supermarkt, naast tuingerelateerde bedrijven als Kastelein Tuincomfort, Stuivenberg Tuinmachines en De Bremstee Hoveniers.

Jansen: ,,Natuurlijk zijn behalve onze eigen gasten ook mensen uit de omgeving welkom op de Tuinfair. Deze is gratis toegankelijk van 11.00-16.00 uur. We adviseren wel op de fiets te komen.’’

De volgende dag gaat het feest voor de gasten nog even verder. Op het terrein voor de campingwinkel komt een bus van Ouwehands Dierenpark Rhenen, een springkussen en een oud-Hollandse poffertjeskraam.

advertentie
advertentie