Leersumse Rozanne zingt over de liefde

7 juli 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - ,,Een elektrische piano is belangrijker dan een rijbewijs’, vindt Rozanne Land. Waar haar leeftijdsgenoten alles op alles zetten om het felbegeerde roze kaartje binnen te halen, stelt singer-songwriter RO.s.e andere prioriteiten. De 21-jarige Leersumse doet niets liever dan liedjes zingen. Haar eigen liedjes, wel te verstaan, want Rozanne gaat uit van eigen kracht.

door Michiel Schaaij

In juni studeerde ze als RO.s.e af aan de Herman Brood Academie en sindsdien mag Rozanne zich ,,gediplomeerd ondernemend popartiest” noemen. Dat het papiertje geen garantie is voor een glansrijke loopbaan in de popmuziek, realiseert ze zich maar al te goed. ,,Ik zou best van de muziek willen leven, maar ik denk niet dat het haalbaar is. Het is leuk om te dromen, maar ik blijf liever realistisch”, zegt ze. Om straks niet met lege handen te staan, heeft ze zich opgegeven voor de opleiding Media, informatie & communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Afgelopen week kreeg ze de sleutel van haar kamer in de stad en het wachten is nu op haar officiële toelating.

Intussen wil Rozanne gewoon blijven doen waar ze goed in is: nieuwe liedjes schrijven en optreden. De popballads van RO.s.e zijn autobiografisch en ze brengt haar nummers zonder uitzondering zelf ten gehore. Rozanne gruwt van het idee, dat een andere artiest aan de haal gaat met gevoelens die achter haar songs schuilen. ,,Ik denkt niet, dat ik mijn liedjes ooit uit handen kan geven”, zegt ze. Haar teksten gaan over ,,liefde en andere wezenlijke dingen”, maar maatschappijkritiek gaat ze niet uit de weg. Vorige maand stond RO.s.e op de planken in het toonaangevende Utrechtse poppodium EKO. Eerder trad ze op tijdens de culturele Heuvelrugmarkt en bij het festival Gluren bij de buren. Veeleisend is Rozanne niet: ,,het maakt voor mij niet uit, hoeveel mensen ik bereik. Als ik mijn liedjes maar kan zingen”, zegt ze.

advertentie
advertentie