Vlaggetjesactie tegen hondenpoep

30 juni 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Sheila Kosterman heeft op wel heel ludieke wijze laten weten dat ze de hondenpoep op het grasveld bij basisschool De Uilenburcht helemaal zat is. Kosterman stak vlaggetjes in tien hopen poep om aandacht te vragen voor de vervuiling rondom de basisschool.

Driebergse moeder is poep bij school zat

door Wesley Bekker

‘Doe ons een lol en stap eens in je eigen hondendrol’, prijkt er uit de grote achtergelaten boodschappen. Kosterman kwam vlaggetjes tekort om het hele terrein te markeren. ,,Ik had tien vlaggen meegenomen maar ik had er wel zestig mee kunnen nemen. Er ligt hier al jaren enorm veel hondenpoep in het gras.”

De vlaggetjes waren van donderdagochtend tot vrijdagmiddag te zien bij de school. ,,Ik had de vlaggen geplastificeerd en door de wind begonnen ze weg te waaien. Ik vond het dan wel weer zo netjes om het ook op te ruimen.”

Kosterman hoopt dat de hondenbezitters hun honden voortaan ergens anders uitlaten. ,,Ik hoop dat ze of ergens anders heen gaan of dat ze de boel zullen gaan opruimen. Je laat je hond toch niet moedwillig bij een school poepen.”

Misschien zouden de kinderen dan weer in het gras kunnen spelen in de toekomst. ,,Het zou toch te gek voor woorden zijn als die mensen hun poep niet gaan opruimen dat je tegen je kind moet gaan zeggen dat die niet in het gras mag spelen. Dat is de omgedraaide wereld.”

De Driebergse vindt dat de boosdoeners hun verantwoordelijkheid moeten nemen. ,,Als je er voor kiest om een hond te nemen dan heb je daar ook mee te maken en zul je de troep moeten opruimen. Ik heb zelf ook honden gehad en die trokken we altijd de bosjes in als hij zijn behoefte moest doen. Het kwam niet eens in me op om hem dat ergens anders te laten doen waar mensen er last van zouden kunnen hebben.”

De reacties op het initiatief waren volgens haar positief. ,,De juf van de klas van mijn kind vond het geweldig net als de directeur. Ik haalde mijn inspiratie uit jullie krant. Daar stond een tijdje terug een kunstthema in en dat is blijven hangen.”

De vlaggetjesacties komen officieel bij de hondenstrontbond vandaan die al meerder acties op hun website hebben gepubliceerd. In Driebergen kwam het verhaal van Verena op ten Noort al eens uitgebreid in het nieuws met een soortgelijke actie. Op ten Noort vroeg voornamelijk aandacht voor de ontlasting die op de stoepen in het dorp werden achter gelaten.

advertentie
advertentie