Heuvelrug notarissen: een zorg minder

23 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

Cliënten vinden bij Heuvelrug notarissen een warme belangstelling en een deskundig advies. Het middelgrote kantoor dat op notarieel gebied all round is, kent ook veel specialismen.

DRIEBERGEN/LEERSUM - Een notaris in een grijs pak met sigaar die zegt ,,tekent u hier maar’’ is niet wat je vindt bij Heuvelrug notarissen in Driebergen en Leersum. Met een team van vier notarissen en drie kandidaat notarissen, waarvan de oudste 41 jaar is, vaagt het kantoor alle stereotypen weg.

door Rose Carry Lokin

Zo zijn notarissen Fedde Op de Coul en Gijs Alferink gespecialiseerd in onroerend goed- en ondernemingsrecht. Collega’s Martijn Maas en Ingeborg van Schuppen houden zich intensief bezig met het personen- en familierecht en familie vermogensplanning. ,,We gaan om tafel zitten en brengen het vermogen in kaart. Zaken waar we naar kijken zijn bijvoorbeeld wat er met het vermogen gebeurt als een van de echtgenoten komt te overlijden. Zijn er mogelijkheden om de huwelijkse voorwaarden te verbeteren? En hoe ga je belastingtechnisch om met een tweede woning?’’ Ook schenkingsplannen kunnen worden opgesteld.

Zorgnotaris

Sinds kort kunnen de Heuvelrug notarissen zich ook Zorgnotaris noemen. Met de site zorgnotaris.com richten zij zich op ouderen. Uit ervaring weet Fedde dat ouderen zich wel eens zorgen maken over hun toekomst. ,,Vooral kinderloze stellen die nu voor elkaar zorgen vragen zich af wat er gebeurt als een van hen wegvalt.’’ In een notariële akte kunnen veel wensen opgenomen en geregeld worden, weet hij. Bijvoorbeeld de wens om bij dementie een kamer voor jezelf te hebben. ,,En zelfs de soort muziek waar cliënten van houden zet ik soms in de akte. Het zijn kleine dingen, maar vaak wel zaken waarvoor cliënten ontzettend dankbaar zijn. Je helpt mensen van een last af, want een ongeregelde toekomst kan benauwend zijn,’’ aldus Fedde.

Klantenvolgsysteem

Heuvelrug notarissen gaan actief te werk. Regelmatig geven zij gratis lezingen over bijvoorbeeld het schenkingrecht en erfbelasting. Ook volgen zij hun cliënten via hun geautomatiseerde klantensysteem. Bij een wetgevingsverandering die van toepassing is op de klant, kan men worden uitgenodigd op kantoor. ,,En sowieso krijgen klanten van ons eens in de vijf jaar gratis advies.’’ Alle specialismen van het kantoor zijn terug te vinden op www.heuvelrugnotarissen.nl. Bovendien kunnen tips van de notarissen ook gevolgd worden op twitter.

Heuvelrug notarissen, Hogesteeg 1, Driebergen. Adres Leersum: Rijksstraatweg 129. Tel: 0343-528080. Open ma/ t/m vrij van 8.30-17.00. Donderdagavond op afspraak, alleen in Driebergen. 29www.heuvelrugnotarissen.nl.

advertentie
advertentie