Extra bezuinigingen op komst

9 juni 2011 om 00:00 Voorpagina

De zojuist gepubliceerde voorjaarsnota sluit met een nadelig resultaat van meer dan € 1.5 miljoen. Dat structurele tekort is een rechtstreeks gevolg van de economische crisis, waardoor de gemeente legesinkomsten misloopt. Het college denkt nog na over manieren om het tekort op te vangen.

Onderhoud van het riool wordt vooruitgeschoven HEUVELRUG - We moeten dit jaar extra bezuinigen. Dat was de boodschap van wethouder Bert Homan (VVD) op een persbijeenkomst over de financiële situatie van de gemeente. Volgens Homan staat de meerjarenprognose van € 7 miljoen nog steeds recht overeind. ,,In de komende maanden gaan we bekijken, wat daar voor 2011 nog bij komt’’, aldus de wethouder.

door Michiel Schaaij

Verhoging OZB

Homan sluit een greep in de reservepot uit en zei een verhoging van de Onroerendezaakbelasting te willen voorkomen. Hij denkt er wel over, om noodzakelijke investeringen in het rioolstelsel van de Utrechtse Heuvelrug één of twee jaar uit te stellen. Bovendien zou de vervanging van het wegdek van een aantal straten vooruit geschoven kunnen worden. ,,We moeten de tering naar de nering zetten, want we kunnen eind van dit jaar niet wéér aankomen met een tekort op de jaarrekening’’, vindt Homan.

De VVD-wethouder geeft toe, dat de nieuwe tegenvaller de coalitieverhoudingen op scherp zou kunnen zetten. ,,Ik zal niet snel met bezuinigingen op het minimabeleid komen’’, zegt hij, daarbij verwijzend naar afspraken met coalitiepartner Groen Links/PvdA. ,,Maar linksom of rechtsom moeten we geld besparen. Dus dat wordt veel praten’’, aldus Homan.

advertentie
advertentie