Het hele jaar rond genieten met Viasol

9 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

In de showroom van Viasol hangen de meest uiteenlopende zonweringssystemen met een keuze uit een veelheid van modieuze stoffen en handmatige, elektrische of automatische bediening. ,,Hoewel handmatig nog maar heel weinig voorkomt,’’ aldus Henk, die enkele jaren geleden zijn onderneming startte. Met het merk Weinor heeft hij de mogelijkheid om zijn klanten allerlei terrasoplossingen te bieden. Daarbij kan gedacht worden aan ingebouwde verlichting in de zonwering, zodat ook ‘s avonds nog van het buiten zijn kan worden genoten, maar ook terrasverwarming behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan het zonnescherm van Weinor uitgebreid worden met glazen schermen, waardoor het hele jaar het terras te gebruiken is. ,,Met de grote uitval en de stabiliteit creëer je een soort van serre,’’ aldus Henk, die opmerkt dat de terrasoverkappingen momenteel een vlucht nemen. Hij monteert soms overkappingen bij de klant met een uitval van wel zes meter. ,,Daarmee krijg je een hoop leefruimte extra,’’ weet de Leersumer, die ook bij bedrijven de terrasoverkapping van Weinor levert. ,,Regelmatig zie ik ook dat het als rokersruimte wordt gebruikt, ‘’ aldus Henk. Inmiddels is Viasol ook topdealer van Weinor geworden. ,,Dat houdt in dat ik geheel gespecialiseerd ben in het systeem.’’ Daarnaast kan de klant bij Viasol ook terecht voor screens, markiezen, horren en garagedeuren. Henk startte zijn bedrijf in 1991. Niet geheel toevallig rolde hij in het vak. Via zijn broer die een rolluikenfabriek opstartte, zag hij wat er allemaal mogelijk was in dat vakgebied. Inmiddels is hij fulltime met zijn zaak bezig, tezamen met twee medewerkers voor het monteren. Ook werkt hij met een collega bedrijf samen als het om grotere projecten bij bedrijven gaat.

LEERSUM - Lekker genieten van je terras. Dat hoeft niet alleen als het hartje zomer is. Ook in het voor- en najaar kan je beschermd tegen weer en wind genieten van het buitengevoel. Henk Plantagie van Viasol in Leersum weet daar alles van. De ondernemer die gespecialiseerd is in zonwering verkoopt en monteert zonweringen met vele uitbreidingsmogelijkheden.

door Rose Carry Lokin

Viasol heeft momenteel meerdere aanbiedingen, zoals gratis motoren voor rolluiken en zonwering. In de showroom aan de Rijksstraatweg, die open is op vrijdag van 13.00 tot 17.00 en zaterdag van 10.00-16.00, alsook op afspraak kunnen verschillende modellen bekeken worden.

Viasol, Rijksstraatweg 116, 3956 CT Leersum. Tel: 0343-452717. www.viasol.nl

advertentie
advertentie