Continurooster ingevoerd op De Meent

9 juni 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - OBS De Meent gaat met ingang van het nieuwe schooljaar over op een continurooster. De leerlingen staan dan dagelijks van 08.30-14.15 uur (woensdag tot 12.00 uur) onder de hoede van de eigen leerkracht.

Aanleiding is dat de stichting met ouders die de tussenschoolse opvang verzorgde stopte en er onvoldoende opvolging beschikbaar was. ,,Aangezien de professionele opvang ook met vrijwilligers werkt, is vrij snel gekozen voor verder onderzoeken van een continurooster”, vertelt directeur Lotteke de Kruijff. ,,Op een ouderraadpleging heeft 93% van de ouders op het uiteindelijke voorstel gereageerd, waarvan 78% positief tegenover het plan stond.”

De Meent heeft het afgelopen jaar al ervaring met het systeem opgedaan op locatie De Merseberch in Maarsbergen. ,,Die ervaringen hebben mij een overtuigd voorstander van het continurooster gemaakt”, meent De Kruijff.

Als voordeel geeft De Kruijff aan dat er meer rust en regelmaat is, voor zowel leerkracht als leerling. ,,Er is een kwartier tijdwinst per dag door het niet onderbreken van het lesprogramma en de flexibele dagindeling door de leerkracht. Ook ouders krijgen meer rust in hun dag, echter zij worden wel geconfronteerd met het organiseren van meer uren naschoolse opvang.”

Op de Merseberch is nogal wat stof opgewaaid over het eten onder lestijd, ‘ontspannen educatieve activiteiten’ zoals officieel omschreven. De Kruijff: ,,Het budget komt inderdaad uit lestijd, maar dit betekent niet dat de boterham naast het rekenboek ligt. Tijdens de lunch staan lesactiviteiten als kringgesprekken over onderwerpen die bij de leerlingen spelen of een krantenbericht en voorlezen op het programma.”

advertentie
advertentie