Nieuws, cursussen en bijeenkomsten

3 juni 2011 om 00:00 Achtergrond

Mantelzorgdiner in Leersum

LEERSUM - Een aantal van de bij Welnúh bekende mantelzorgers uit Leersum heeft woensdag 25 mei deelgenomen aan een mantelzorgdiner. Dit diner was georganiseerd door de werkgroep ‘Ons Eetcafé’ van de gezamenlijke kerken samen met de consulent Welzijn, Zorg en Wonen van Welnúh locatie Leersum. ‘Ons Eetcafé’ wilde graag mantelzorgers eens in het zonnetje zetten. Met dit idee vond zij aansluiting bij Welnúh die het project ‘Wensboom’ met een maaltijd voor mantelzorgers af wilde sluiten. Alle bij Welnúh bekende mantelzorgers in Leersum hadden een uitnodiging ontvangen. Dankzij de inzet van vrijwilligers was het een uitstekend verzorgde bijeenkomst.

Sport Instuif

DRIEBERGEN - Vanaf vrijdag 17 juni tot en met 29 juli is er voor de deelnemers van de bewegingscursussen voor ouderen in Driebergen de mogelijkheid mee te doen met de Sport Instuif. De les is van 10-11.00 uur en kost € 4,- per keer. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Workshop Social Media

HEUVELRUG - Voor maatschappelijke organisaties uit de Utrechtse Heuvelrug organiseert Welnúh een workshop Social Media op 22 juni van 20.00-22.00 uur. Deelname kost € 15,- pp. Meer informatie op www.welnuh.nl. Aanmelden bij Rosa van der Wielen: cultuur@welnúh.nl.

Luilakken in Leersum

LEERSUM - Het jongerenwerk in Leersum wil Berry van Berry snacks graag bedanken voor zijn inzet bij het luilakontbijt. In de vroege ochtend op koninginnedag was er de mogelijkheid voor jongeren om een hapje en een drankje te doen bij Barry snacks. Na het luilakken wat weer veel herrie opleverde met de brommers, kwamen de jongeren in grote getale naar Berry toe. Het was een gezellige happening die weer gesmeerd verliep. Wederom bedankt Berry voor je inzet op deze leuke ochtend!

Stichtse Zomerschool

HEUVELRUG - Het nieuwe programma van de Stichtse Zomerschool is klaar en zit boordevol interessante wetenschappelijke lezingen en excursies op gebied van cultuur, historie, gezondheid en muziek. Meer informatie over het programma en aanmelden op www.welnuh.nl/activiteiten of bij het Inschrijfbureau, geopend ma-vrij van 9.00-11.00 uur.

Steenfabriek De Bosscherwaard

HEUVELRUG - De Stichtse Zomerschool start op 1 juli met een excursie naar de Steenfabriek De Bosscherwaard in Wijk bij Duurstede. Sinds oktober 2009 is deze voormalige steenfabriek een monument van Het Utrechts Landschap. Onder begeleiding van een gids bezoekt u de nog bestaande gebouwen en de uiterwaarden eromheen. Prijs 12,50. Meer informatie op www.welnuh.nl/activiteiten of in het programmaboekje, verkrijgbaar bij Welnúh en bibliotheken.

Op de huishoudbeurs gezien!

HEUVELRUG - Op 12 juli organiseert de Stichtse Zomerschool van 13.30-15.30 uur in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede een lezing over de geschiedenis van de Huishoudbeurs. De lezing wordt gehouden door cultuurhistoricus Mw. Drs. Wiersma. Prijs € 9,50. Aanmelden op www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau, geopend ma-vrij van 9.00-11.00 uur. 0343 523011.

Theaterbus Soldaat van Oranje

HEUVELRUG - Op 4 oktober a.s. rijdt de Theaterbus naar Theater Hangaar in Katwijk voor de musical ‘Soldaat van Oranje’. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! De prijs voor de busrit en het entreekaartje is €105,-.

uMeer informatie en aanmelden bij Annelies Barendregt 0343 421538

Sponsor de belbus

De Belbus verzorgt vervoer van ‘deur tot deur’ voor mensen die slecht ter been zijn en zich moeilijk met andere vormen van (openbaar) vervoer kunnen verplaatsen. Hij rijdt op maandag tot en met vrijdag hele dagen door de dorpen Driebergen, Doorn en Maarn. Welnúh biedt ondernemers de mogelijkheid hun bedrijfsnaam en logo op de bus te plaatsen en daarmee de Belbus te sponsoren. Naast het vergroten van naamsbekendheid geeft adverteren op de Belbus ondernemers de mogelijkheid te laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn. Meer informatie? Anja Leppink, e-mail fa.steunpunt@welnuh.nl.

Kasteel en Theetuin Renswoude

HEUVELRUG - Op dinsdag 7 juni kunt u mee met de Booschappenplusbus naar de sfeervolle theetuin Renswoude. U kunt er thee of koffie gebruiken, met gebak of iets hartigs. Ook is er een winkeltje waar u verschillende theesoorten kunt kopen. Daarna gaat de tocht naar het kasteelpark Renswoude. U wordt gehaald tussen 10.30 en 11.30 uur, rond 17.00 bent u weer thuis; kosten € 15,-

Bezoek aan het Binnenhof

HEUVELRUG - Op vrijdag 10 juni en donderdag 23 juni rijdt de Boodschappenplusbus naar Den Haa. Den Haag heeft een rijke geschiedenis. Dit vindt u terug in de statige huizen uit de 19e eeuw, het Binnenhof en de Passage. Daarna kunt u op de boulevard van Scheveningen gaan uitwaaien. U wordt gehaald tussen 9.15 en 10.30 uur, rond 17.00 uur bent u weer thuis; kosten € 32,-

Eten bij Welnúh

HEUVELRUG - Wilt u genieten van een driegangenmenu in leuk gezelschap? Dat kan bij de volgende gelegenheden: de Napoleondis in Amerongen op dinsdag om 12.30 uur in de Napoleonschuur. Kosten € 9,50. U kunt zich aanmelden bij Elly van Tol tel. 0343 452749. De Doornse Dis is op dinsdag om 12.00 uur in het Cultuurhuis. Kosten € 9,50. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Annelies Barendregt, tel. 0343 421538. Tot slot De Leersumse Dis op donderdag om 12.00 uur in de Remise. Deze locatie beschikt ook over een invalidentoilet. Kosten € 9,50. U kunt voor de Leersumse Dis een strippenkaart kopen: 5 strippen € 46,50 of 10 strippen € 92,- Aanmelden tot en met de maandag voorafgaand aan de betreffende Dis bij Elly Wischmann, tel. 0343-456814 Meer informatie: www.welnuh.nl.

Vrijwilligersorganisaties

HEUVELRUG - Bent u op zoek naar vrijwilligers voor uw organisatie en wilt u graag uw vacature plaatsen op de vacaturebank? Neem contact op met het steunpunt: steunpunt@welnuh.nl.

Vervoer naar Cultuurhuis Doorn

HEUVELRUG - U woont in Leersum, Amerongen of Overberg en het is voor u een probleem om naar het Cultuurhuis te gaan? Dan is een rit met de BoodschappenPlusBus voor u de oplossing. Zo kunt u naar het WMO-loket, of op uw gemak dingen regelen bij de ‘afdeling bevolking’ voor verlenging van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart of voor een uitdraai van het bevolkingsregister. De bus rijdt iedere eerste en derde maandag van de maand, tussen 9.00 en 12.00 uur. Kosten: vanuit Leersum € 6,- (retour); Amerongen € 7,- (retour); Overberg € 7,50 (retour). U kunt zo’n rit bestellen door te bellen naar tel. 0343-523001 (van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur).

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie