1-0 Ted Rooijakkers, 1-1 Ali Alkan, 1-2 Ali Alkan

3 juni 2011 om 00:00 Voetbal

LANGBROEK - Zaterdag eersteklasser SVL bereikte door een 1-2 overwinning op het Utrechtse UVV de volgende ronde van de nacompetitie, waar het in een tweeluik moet gaan afrekenen met IJFC uit IJsselstein. De eerste helft van de wedstrijd tegen UVV kende eigenlijk nauwelijks hoogtepunten. SVL kwam moeilijk in balbezit en moest toezien hoe de Utrechtenaren het spel dicteerden. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek wist weliswaar wel enkele kansen te creëren, maar veel meer dan dat zat er niet in. De 1-0 in de 20e minuut was naast het goede keeperswerk van Langbroek goalie Geert Willem Merkens dan ook het enige wapenfeit van de eerste vijfenveertig minuten.

In de tweede helft toonde SVL meer initiatief en kwam steeds beter in de wedstrijd. Een tweetal dikke kansen van Martijn Merkens halverwege bevestigden de opgaande lijn van de Langbroekers. Nadat ook spits Ali Alkan een tweetal opgelegde kansen aan zich voorbij zag gaan, was het in de 87e minuut wel raak en schoot Alkan de gelijkmaker binnen. Een lobje in de 92e minuut van Alkan over de UVV doelman betekende de 1-2 voorsprong en tevens de eindstand van dit enerverende voetbaltreffen.