Sportief fietsen kan in Driebergen

12 mei 2011 om 00:00 Ondernemend

Vanaf hun achtste jaar zaten ze al op de fiets. Sporten en vooral wielrennen is hun passie. ,,We hebben beide op het hoogste niveau meegereden, maar zijn geen van tweeën prof geworden,’’ aldus de oudste broer Mark van zesentwintig jaar. Mark stopte al eerder, maar zijn vierentwintigjarige broer Frank heeft tot vorig jaar wedstrijd gereden. Begin 2010 startte het duo een webshop voor fietsaccessoires. ,,Dat was de opstap naar deze winkel’’, aldus Mark. Sinds 1 april hebben zij hun deuren van 2wielerspecialist Driebergen geopend. ,,En het bevalt ons ontzettend goed’’, aldus Frank, die daarvoor vijf jaar lang ervaring opdeed bij een fietsenspeciaalzaak in Woerden. De twee hebben zich gespecialiseerd in sportief fietsen. Met mountainbikes en racefietsen van het merk Specialized en Rih hebben ze exclusieve merken in huis. Van Rih zijn zij het enige verkooppunt in de Utrechtse Heuvelrug en van Specialized zijn zij slechts één van de veertig dealers in Nederland. ,,Rih is een innovatief merk. Professionele teams rijden er graag mee’’, aldus Frank. Maar de winkel heeft nog veel meer in huis, zoals vele onderdelen van Shimano, Scram en Campagnola en ook accessoires voor het recreatief fietsen. Van fietsbel tot kinderzitje en van voorlamp tot fietskleding. Daarnaast is onderhoud en reparatie een belangrijke bezigheid van de twee. Met hun bike fitting systeem hebben ze bovendien de mogelijkheid om fietser en fiets perfect op elkaar af te stemmen. ,,Iedereen die komt voor een sportieve fiets wordt opgemeten, want het is een grote aanschaf’’, weten de broers. Alles moet dan ook helemaal perfect zijn. Bovendien verhoogt een goed afgestelde fiets het fietsplezier, redeneren ze. ,,Want niemand wil na een tocht met rugpijn thuis op de bank zitten’’, aldus Mark en Frank. Klanten en bekenden zullen het tweetal niet snel in de auto zien rondrijden. Als de zaak sluit, pakken ze lekker de fiets naar huis. ,,Dat krijg je als je het fietsvirus van je familie met de paplepel ingegoten krijgt, want niet alleen onze vader maar ook neven en ooms zijn allen fervente wielrenners’’, aldus de twee.

DRIEBERGEN - Het zijn beide gepassioneerd wielrenners en alle twee stoppen ze hun hart en ziel in hun 2wielerzaak aan De Sluis in Driebergen. De broers Mark en Frank Sikking, die op nationaal en internationaal niveau wielrende, weten precies wat een fietser nodig heeft.

door Rose Carry Lokin

2wielerspecialist Driebergen, De Sluis 32-33, Driebergen. Tel: 0343-554403. www.2wielerspecialist.nl, info@2wielerspecialist.nl Open: ma 13.30-18.00, di t/m do en zat 9.00-18.00, vrij 9.00-21.00.De gebroeders Sikking stoppen hun hart en ziel in 2wielerspecialist in Driebergen.

advertentie
advertentie