Consultatiebureau op nominatie voor sloop

5 mei 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het consultatiebureau aan de Schimmelpenninck van der Oyelaan gaat dicht. Eigenaar van het pand is de Bilthovense beleggingsmaatschappij Dennenborgh en die heeft het perceel als bouwgrond verkocht. De nieuwe eigenaar wil zich nog niet bekend maken, maar een woordvoerder van Dennenborgh stelt alvast een bouwplan in het vooruitzicht. Hij denkt dat de opdrachtgever binnen de grenzen van het geldende bestemmingsplan zal blijven.

door Michiel Schaaij

Volgens de website Funda.nl bedroeg de vraagprijs van het kavel € 949.000. Op de website Beleggingspanden.nl stond het consultatiebureau ook te huur aangeboden. Inmiddels is het 1715 m2 grote perceel van internet gehaald en staat het bordje ‘verkocht’ in de tuin. Naar verwachting wordt het wijkgebouw afgebroken, om plaats te maken voor een villa. Het terrein heeft een woonbestemming, met als bijkomende mogelijkheid ‘maatschappelijke doeleinden’.

Het consultatiebureau werd in november 1956 door burgemeester Ter Haar geopend en is één van de bekendste gebouwtjes van het dorp. Hele generaties vrouwen kwamen er op zwangerschapsgymnastiek. Ouders lieten er hun kroost wegen, onderzoeken en inenten. In 1990 onderging het pand een ingrijpende renovatie en maakte een Doornse aannemer de benedenetage geschikt voor rolstoelgebruikers. Momenteel is het pand in gebruik bij zorgverlener Vitras/CMD, die daarvoor jaarlijks een kale huurprijs van zo’n € 52.000 op tafel legt. Het driejarig huurcontract loopt op 1 november af en Vitras/CMD is op zoek ,,naar een betere en goedkopere locatie’’. Volgens een woordvoerder heeft de zorgverlener het huurcontract op eigen initiatief beëindigd en is er op het Nieuwegeinse hoofdkantoor niets bekend over de verkoop van het pand. Geruchten over een vertrek naar Driebergen worden nadrukkelijk tegengesproken. ,,We richten onze blik op Doorn, we willen hier bereikbaar en zichtbaar blijven’’, aldus Vitras/CMD.

Ook medegebruikers als de GGD en de diëtiste van Vialente moeten op zoek naar een nieuwe plek. Datzelfde geldt voor het Doornse inlooppunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dat is nu nog in het consultatiebureau gevestigd en zou in de toekomst verhuizen naar een nieuwe schoolgebouw aan de Tromplaan. Maar nu de fusie tussen basisscholen De Triangel en Hoog Moersbergen door het schoolbestuur is afgeblazen, komt die mogelijkheid te vervallen.

advertentie
advertentie