Feestmaand bij King William

5 mei 2011 om 00:00 Ondernemend

Toen Arie de zaak van zijn moeder overnam was het nog een café met een boerderij ernaast. ,,Koeien, pinken, fokzeugen en een varkenswaag waar iedere maandag de varkens voor de slagers in de omgeving gewogen werden. En dan was er ook nog het café waar we heel druk mee waren’’, aldus Arie. De overgang van café naar wijnhandel en slijterij was een geleidelijke’’, aldus Arie. Want het is nog niet zo heel lang geleden dat binnen de muren van het monumentale pand menig borreltje door inwoners van Leersum werd gedronken. ,,Toen we merkten dat de maatjes en kommetjes die we hadden hangen steeds vaker volgeschonken mee naar huis werden genomen, zijn we langzaamaan van café in slijterij veranderd.’’ Arie weet nu nog steeds smeuïg te vertellen over de voorbije jaren in het café. Bijvoorbeeld over de militairen die op bivak waren in Leersum en ‘s avonds bij binnenkomst hun mitrailleurs tegen de wand van het café parkeerden. Of de lekkages van het dak, die van de biljarttafel een zwembad maakten. ,,En daarboven hing ook nog eens kroonluchter’’, schudt Arie bedenkelijk met zijn hoofd. Toch was dat ook de kans voor Arie en Dicky om het pand, dat gehuurd werd van de familie Bentinck van Kasteel Amerongen, te kopen. ,,De rentmeester wilde er geen kosten meer aan maken’’, aldus Arie. Mooi verteld hij ook over dochter Geja. ,,Ze was politieagente en toen ik haar vroeg of ze in de zaak wilde komen zei ze eerlijk dat ze niet wist of dat wel goed zou gaan’’, lacht hij. Maar het heeft gewerkt. Inmiddels hebben Geja en Hans de zaak elf jaar geleden overgenomen en trekken ze klanten uit heel Nederland.

LEERSUM - Wijnhandel King William in Leersum heeft de maand mei heel wat te vieren. Het pand uit 1561 staat al 450 jaar fier in het dorpscentrum van Leersum. Daarenboven runt dochter Geja van voormalig eigenaar Arie van Eck en echtgenoot Dicky al weer vijfentwintig jaar de slijterij, waar echt alles op drankengebied te krijgen is. Geja en echtgenoot Hans, die later in de zaak is gekomen, laten graag hun (schoon)vader aan het woord, want Arie van Eck heeft veel beleefd in de jaren dat hij samen met zijn vrouw Dicky King William runde. door Rose Carry Lokin

Om het 450 jarig bestaan van hun pand én de vijfentwintig jaar dat Geja in de zaak werkt te vieren, houdt KingWilliam een feestmaand. Bij inlevering van de kassabon in de maand mei kunnen winnende klanten gaan genieten van een helikoptervlucht, een weekend cabrio rijden, een wellness behandeling, een diner voor twee, diverse proeverijen en vele leuke andere prijzen.

Wijnhandel & Slijterij King William, Rijksstraatweg 80, 3956 CS Leersum. Tel: 0343-451590. Openingstijden: ma/di/do 9.00-12.30 en 13.30-18.00, wo 09.00-13.00, vrij 9.00-12.30 en 13.30-21.00, za 9.00 tot 17.00. www.kingwilliam.nl.

advertentie
advertentie