Kinderboerderij trakteert beschuit met muisjes

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Een groep van vijftien bewoners met begeleiders van Verpleeg- en Verzorgingshuis Beukenstein heeft afgelopen dinsdag een bezoek gebracht aan kinderboerderij ‘t Woelige Nest. De kinderboerderij had de bewoners uitgenodigd voor een kop koffie en beschuit met muisjes om de geboorte van de vele geitjes en lammetjes te vieren.

door Katka Kolmas

De kinderboerderij heeft dit jaar veel nieuwe aanwas. Op advies van het ministerie van LNV waren alle zwangere dieren tijdelijk ondergebracht op een afgesloten stuk weiland, maar nu de meeste dieren met hun jongen weer op hun oude stek terug zijn, was dat een mooie aanleiding om feest te vieren.

De bewoners genoten zichtbaar van de jonge dieren, maar ook van de spelende kinderen van de peuterochtendgroep die op dezelfde ochtend aanwezig waren. Vrijwilligers van de kinderboerderij zorgden voor de koffie en hadden de tafels op het terras mooi versierd met voorjaarsbloemen. Jannie Foekens, voorzitter van de boerderij, heette alle bewoners hartelijk welkom en nodigde hen uit voortaan vaker langs te komen. Vrijwilligster Thea Jelier was aanwezig om een en ander te vertellen over de dieren. Bijvoorbeeld over de ‘oorbellen’ die alle lammetjes in hebben, de verplichte oormerken. Die worden in de toekomst hopelijk overbodig omdat in plaats daarvan ook een chip kan worden gebruikt. Alle bewoners waren het met haar eens dat een lammetje zonder ‘oorbellen’ leuker is. Wie wilde, kreeg van Thea zelfs een lammetje op schoot.

Na de koffie kregen de ouderen een rondleiding over het terrein en mochten ze zelf gaan kijken in de geiten- en schapenwei. De lammetjes zijn door alle aandacht van het publiek gelukkig niet schuw meer en ze kwamen dan ook nieuwsgierig dichterbij zodat de mensen ze vanuit hun rolstoel konden aaien.

Antoinette Dingemans, activiteitenbegeleidster op Beukenstein, vertelt dat alle bewoners van Beukenstein regelmatig buiten komen, maar niet zo vaak op de kinderboerderij. Nu ze echter heeft gezien dat de bestrating op de kinderboerderij is gerenoveerd en er een drempel tussen terras en boerderij is geplaatst, belooft ze vaker te komen. ,,De boerderij is zo prima toegankelijk voor rolstoelen, we komen zeker snel terug,” verzekert Dingemans.

advertentie
advertentie