Nieuw Revius met nieuw zwembad

21 april 2011 om 00:00 Voorpagina

DOORN - Er moet een nieuw schoolgebouw voor het Revius Lyceum komen aan de Driebergsestraatweg. Bij voorkeur met het nieuwe zwembad voor Doorn en Driebergen ernaast. Het college van B&W heeft een voorkeur voor dit scenario. Eind juni beslist de gemeenteraad of deze ambitieuze plannen uitgevoerd mogen worden.

Gemeente wil twee grote projecten combineren

Volgens de rector van de Doornse school, Ilse van Eekelen, voldoet het huidige schoolgebouw niet aan de eisen van deze tijd. ,,Het is een prachtig gebouw, maar de lokalen zijn te klein en het is één groot uitgestrekt gangenstelsel. Daardoor voldoet het niet aan de huidige onderwijskundige eisen. Bovendien is het gebouw slecht geïsoleerd, de energie verdwijnt door het dak”, somt van Eekelen de huidige situatie aan de Driebergsestraatweg op.

De gemeente heeft daarom in het najaar een aantal scenario’s voor de toekomst van het Revius onderzocht. Naast de nieuwbouwoptie, werden ook de mogelijkheden voor renovatie en uitbreiding van het huidige gebouw onderzocht. Omdat het uitbreiden van het huidige gebouw de situatie niet verbetert en bovendien erg duur is, wil het college inzetten op nieuwbouw. ,,Maar we leggen alle onderzochte varianten voor aan de raad, ook de renovatie- en uitbreidingsvariant”, aldus onderwijswethouder Elisabeth van Oostrum. Een nieuw Revius Lyceum moet in totaal 16 miljoen kosten. Dit bedrag wordt voor een groot deel door de gemeente betaald. Het Revius draait zelf financieel op voor de vervanging van de delen van het gebouw die nog niet afgeschreven zijn. In 1995, 2000 en 2007 zijn er nieuwe delen aangebouwd en die zijn officieel nog niet aan vervanging toe. Hoe hoog de kosten voor de gemeente exact uitvallen, vertelde het college nog niet.

Zwembad naast het Revius

Pal naast het nieuwe schoolgebouw van het Revius, ziet het college graag een nieuw zwembad voor Doorn en Driebergen verrijzen. Dit omnibad moet het Driebergse zwembad De Zwoer vervangen. Om zowel het nieuwe Revius Lyceum als een nieuw zwembad op het perceel aan de Driebergsestraatweg kwijt te kunnen, worden twee aangrenzende stroken grond gebruikt, van 4000 m2 en 7000 m2. Deze stukken grond zijn nu bezit van een zogenaamde ‘steunstichting’ van het CVOG (de scholengroep waar het Revius Lyceum toe behoort).

Ook over de locatie van het zwembad moet de gemeenteraad in juni beslissen. Sport- en economiewethouder Roy Pamboer: ,,De raad kan altijd nog beslissen dat het nieuwe zwembad op de huidige locatie van zwembad De Zwoer moet komen. Wij hebben echter een voorkeur voor een nieuw zwembad naast het Revius Lyceum. Omdat het direct aan de N225 ligt, is het heel goed bereikbaar voor zowel de inwoners van Driebergen als Doorn. Het zal geen recreatief zwembad worden maar een zes- of achtbaans omnibad. Geschikt voor wedstrijd- en instructiezwemmen. Een buitenbad komt er niet, maar wel een ligweide.”

Als de gemeenteraad groen licht geeft, wil het college beide nieuwbouwprojecten in 2017 starten. Van Oostrum: ,,We willen graag tegelijk beginnen met het ontwikkelen van het nieuwe Revius en het nieuwe zwembad. Dan kan het echt één geheel worden."

Stem op de poll: ‘Het is een goed plan om een nieuw zwembad voor Driebergen en Doorn te bouwen naast een nieuw Revius.’ :

advertentie
advertentie