Paaseieren versieren naar keizerlijk voorbeeld

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Huis Doorn houdt op 23 april, de zaterdag voor Pasen, van 10.00 tot 16.00 uur een speciale dag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Een speurtocht door het park van Huis Doorn leidt de kinderen langs de verschillende dieren op het landgoed. Na de speurtocht kunnen kinderen in de koffiekamer in het poortgebouw van Huis Doorn paaseieren versieren.

Oude traditie

Het schenken van eieren met Pasen is een oude traditie. Vanaf 1819 gaven de Pruisische koningen en Duitse keizers met Pasen porseleinen eieren aan hun kinderen en andere familieleden. De Königliche Porzellan-Manufaktur kreeg de opdracht de porseleinen eieren te maken. In de collectie van Huis Doorn bevindt zich zo’n collectie eieren.

Naar het voorbeeld van de keizerlijke eieren kunnen de kinderen op 23 april zelf een paasei versieren. Kinderen kunnen zich laten inspireren door foto’s van de eieren uit de collectie van Huis Doorn. De speurtocht is verkrijgbaar in de winkel van Huis Doorn en kan op eigen gelegenheid worden gelopen. Het versieren van de paaseieren vindt plaats in de koffiekamer, naast de winkel.

Deelnemen

u Datum: 23 april . Het versieren van de eieren kan tussen 10.00 en 16.00 uur. Deelname per kind kost € 2,-. Hiervoor krijgt ieder kind een speurtocht, een paasei om te versieren en een glas limonade. Aanmelden voor de speurtocht en het versieren van de eieren kan telefonisch: 0343 421020 of per e-mail: reserveringen@huisdoorn.nl

advertentie
advertentie