VVV’ers opgeleid voor gastheerschap

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In een vierdaagse cursus zijn 25 medewerkers van VVV kantoren bijgeschoold om het gastheerschap van Recreatieve Ondernemers in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) te helpen verbeteren. Dit was een initiatief van NPUH, AMON en de VVV Heuvelrug. De uitvoering van het cursusprogramma was in handen van het IVN (Natuur- en Cultuureducatie) en resulteerde in een certificaat ‘uitmuntend’ voor de deelnemers. De cursus werd afgesloten in Buitenplaats Kasteel Amerongen, de toepasselijke toplocatie op de Heuvelrug.

Vrijwilligers klaar om toeristen te ontvangen

door Manus van Gent

Na de laatste cursusdag werd een groepsfoto gemaakt in de Kasteeltuin, in de bovenzaal was de evaluatie en daarna was er een presentatie van de (op initiatief van AMON) ontworpen GPS wandelroute die door Rein van Ee (AMON) symbolisch werd overhandigd aan VVV directeur Henny Verbruggen. Bij de evaluatie kwamen de onderwerpen Natuur en Gebiedskennis, Cultuur en Landschapshistorie en de Uitwisseling van ideeën voor gezamenlijke recreatiediensten positief naar voren.

Belangrijk voor de vrijwillige VVV-ers was het krijgen van voldoende informatie en middelen om de recreatieve ondernemers op de Heuvelrug te kunnen adviseren en bijstaan bij hun gastheerschap jegens gebruikers en cliënten. Het onderling gebruiken van communicatiemiddelen zoals brochures, websites en posters bevordert niet alleen de samenwerking, maar zorgt ook voor een professionele uitstraling van de grote recreatieve potentie van het Heuvelrug Park.

De gepresenteerde GPS wandelroute oogstte veel bewondering. De ontwerpers Blom en Kukenius (Heuvelrug Media) lieten zien hoe speels en vooral ook educatief zo’n GPS, ook te voet, gebruikt kan worden. Voor Amerongen was een pilot-route geheel uitgewerkt en zelfs de kenners kwamen tot verbazende ontdekkingen in eigen omgeving. Een zeer tevreden VVV directeur Verbruggen sloot af en vermeldde dat hij zich uitstekend toegerust voelde om het nieuwe seizoen in te gaan.

www.vvvheuvelrug.nl of www.np-utrechtseheuvelrug.nl

advertentie
advertentie