Politiek steunt bevolking Maarsbergen

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - De politiek schaart zich achter de bevolking van Maarsbergen om de afsluiting van de parallelweg van de Woudenbergseweg tegen te gaan. Naar aanleiding van een noodoproep van de dorpsbewoners, heeft de gemeenteraad maandagavond een motie - waarin wethouder Bert Homan de opdracht krijgt zich bij ProRail en de provincie sterk te maken tegen de eenzijdige afsluiting van de weg - unaniem aangenomen.

Evert de Boer, voorzitter van VBMM, uitte namens de Maarsbergse bevolking de levende bezwaren over het plan van de provincie en ProRail. Hij vond in de VVD een politieke bondgenoot. De partij diende een motie in, met de opdracht voor het college om voor de afsluitingsplannen te gaan liggen. De motie werd unaniem aangenomen door de raad. Wethouder Bert Homan moet nu met de provincie en ProRail om de tafel met een duidelijke opdracht.

Evert de Boer is blij dat de gemeente nu alsnog achter de inwoners gaat staan. ,,Dat is een goede zaak. Wat het uiteindelijk zal opleveren, kan ik niet inschatten. Wij willen in het vervolg graag dat ProRail en de provincie overleggen met de inwoners van Maarsbergen. Aan overleg heeft het tot nu toe ontbroken."

Dat de gemeente niet wist van de plannen om de parallelweg af te sluiten, is niet mogelijk. ProRail stuurde de gemeente al in mei 2010 een brief, waarin de plannen voor de afsluiting genoemd worden. In haar antwoord (ruimt een half jaar later) zegt de gemeente akkoord te gaan met het voorstel om de weg aan één kant af te sluiten. Nu moet Homan zich alsnog tegen het plan van de provincie en ProRail keren.

advertentie
advertentie