Laatste Playbackshow in De Lampegiet

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De kogel is door de kerk. Na een lange zoektocht heeft het team van de Verenigings Playbackshow besloten de tiende en laatste editie op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei 2012 - het weekeind na Hemelvaartsdag - in theater De Lampegiet te Veenendaal te laten plaatsvinden. Over het hoe en waarom van dit besluit praat Martijn Bakker namens het team.

door Jan Meijer

,,Leersum is trots op zijn rijke verenigingsleven. We hopen dat dit nog lang zo zal blijven. Iedereen vroeg aan ons wanneer de volgende Playbackshow kwam. We wilden wel, maar het lag behoorlijk complex. Steeds moest het weer beter worden dan de vorige keer en het budget is beperkt. We kwamen uiteindelijk terecht bij De Lampegiet, dat voldeed aan onze wensen. Maar de programmering in januari zat al vol en we konden alleen nog in mei terecht,’’ legt Martijn Bakker uit.

Na de eerste editie in 1991 dacht niemand dat het zou uitgroeien tot het grootste binnenevenement van Leersum en later van de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf de eerste show waren de entreekaarten steeds in recordtempo uitverkocht. De tiende editie van dit tweejaarlijks spektakel zou in januari van dit jaar plaatsvinden. Maar door het vertrek van de vorige exploitant van De Binder is het daar niet van gekomen. De verplaatsing naar Veenendaal is een rechtstreeks gevolg van het ‘cultuurhuizenbeleid’ van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en met name van de wethouder die gaat over dat ‘beleid’, stellen de organisatoren.

,,De Leersumers en vooral de verenigingen wilden playbacken. We - Dave Dekker, Egbert Lutjes, Jeffrey Erens, Martijn Bakker, Mike Rutten, Nico van Dijk, Robert de Fluiter en Willem Koudijs - hebben de koppen bij elkaar gestoken en na overleg met de deelnemende verenigingen besloten dat de jubileumvoorstelling er nu toch gaat komen. Het zal de laatste zijn, na tien keer vinden we het mooi geweest.’’ De deelnemende verenigingen zijn nu al bekend. E.M.M., De Darthuizer Toneelvereniging, de Vrijwillige Brandweer en Volleer waren er tien keer bij. Verder doen H.D.S. en Corsoclub de Leersumse jeugd mee.

Alleen voor de voorstelling van vrijdag 18 mei kunnen kaarten worden gekocht. De verenigingen nemen alle plaatsen op zaterdag in. Het team en de verenigingen kunnen vanaf nu aan de slag.

advertentie
advertentie