1-0 Wilco Kooiker

31 maart 2011 om 00:00 Voetbal

MAARN - Titelkandidaat in de vierde klasse SVMM verspeelde in de uitwedstrijd tegen het Veenendaalse SVP dure punten. Met 1-0 werd de ploeg van trainer Fred Veenstra teruggewezen en zag tot grote ergernis ook de directe concurrenten schade oplopen. SVMM kende een geweldige eerste helft waarin Veenendaal er nauwelijks aan te pas kwam. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van SVP waar de ploeg uit Maarn heer en meester was. Met goed combinatievoetbal (soms zelfs iets teveel van het goede), werd SVP veroordeeld tot verdedigen. Het was veelal aan de Veenendaalse goalie te danken dat het tot aan de rust 0-0 bleef. Toch had SVMM al ruim op voorsprong moeten staan. In de tweede helft eigenlijk een geheel ander beeld. SVP kroop meer en meer uit haar schulp en creëerde ook diverse kansen. De Veenendalers kregen aanvallend steeds meer ruimte omdat SVMM meer en meer naar voren ging voetballen. Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot voor de Maarnse ploeg toe. SVP spits Wilco Kooiker, die uit de rug van verdediger en aanvoerder Jacob van den Essenburg kroop, verraste alles en iedereen en schoot tegen de verhouding in de 1-0 binnen. Een absolute domper voor SVMM dat de achterstand niet meer ongedaan kon maken.