BartHank.nl op weg naar Alpe

24 maart 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Vorig jaar nog samen, nu met tien man/vrouw in een team. De tomeloze inzet en bevlogenheid van Bart Houtackers en Hank van Tilborg bij de actie Alpe duZes heeft meer mensen geraakt. Op 9 juni zullen acht teamleden onder de naam BartHank.nl hardlopen of fietsen op de beroemde Franse berg. Paul van Soest en Roselijn Woerdman zijn actief om de benodigde € 30.000,- sponsorgeld bijeen te brengen.

Trainen en gerichte sponsorwerving

door Monique José Timmermans

Het team timmert minder zichtbaar aan de weg in Maarn. Een bewuste keuze volgens Paul van Soest ,,Een herhaling van de vele activiteiten van vorig jaar zou mogelijk verkeerd kunnen uitpakken. Bovendien zijn er meer teamleden met ieder een eigen netwerk en achtergrond, dat biedt andere kansen.”

,,Men vult elkaar enorm aan”, valt Roselijn Woerdman bij. ,,Een aantal teamleden voelt zich prettig bij een rol op de achtergrond en haalt ondertussen heel stilletjes wel een grote sponsor als CNV binnen en een ander realiseert gratis drank voor het feest dat binnenkort gegeven wordt.”

Het feest is een van de gerichte sponsoractiviteiten. Er is een kring van mensen uitgenodigd, zodat van de 60 stellen die verwacht worden velen elkaar kennen. ,,Het wordt feest met jaren 80 en 90 muziek en doordat we veel sponsoring in natura krijgen, komt de gehele toegangsprijs ten goede aan Alpe duZes.”

Sinds kort rijden de teamleden ook weer in bestickerde auto’s en op Koninginnedag is BartHank.nl goed vertegenwoordigd op de vrijmarkt. Niet alleen in Maarn, maar diverse dorpen en in Utrecht. Nu al zitten hele gezinnen rood wit blauwe en oranje strikjes te maken. Men hoopt er velen te verkopen aan Koninginnedagvierders, maar ze worden vooraf ook aangeboden aan bewoners van bejaarden- en verzorgingshuizen en verkocht in diverse winkels. Voor de kinderen is er een doe activiteit op de vrijmarkt in Maarn.

Daarnaast loopt ook de verkoop van zelfgemaakte sleutelhangers goed. Tenslotte is de verwachting dat er nog een activiteit zal worden georganiseerd in de aanloop naar 9 juni. ,,Op dit moment staat de teller op € 20.000,- sponsorgeld en die laatste 10-duizend zullen er ook komen, daarin hebben we alle vertrouwen”, besluit Van Soest.

Voor Bart Houtackers en Hank van Tilborg zelf is de voorbereiding niet echt anders dan vorig jaar, in de zin van zwaarder of minder zwaar. ,,We maken ook nu weer onze trainingsuren. Nu zitten we op 9 uur in de week. Wat het wel makkelijker maakt is dat Bart en ik dit jaar wat minder tijd kwijt zijn aan sponsorwerving, omdat we het met elkaar kunnen doen. De teamdynamiek is groter, dus dat is leuk: met elkaar heb je veel ideeën, een groter netwerk en meer”, aldus Van Tilborg.

,,Ik denk dat we hierdoor iets relaxter naar de grote dag op 9 juni toewerken en toeleven. Ook de dag zelf gaan we denk ik dit jaar nog wat bewuster beleven. Als je iets voor de tweede keer doet is het minder nieuw, minder spannend ten slotte. We kunnen nog meer genieten van de grote dag, hoewel dat natuurlijk raar klinkt op een dag dat je lichamelijk het uiterste van jezelf vergt.”

www.barthank.nl.

advertentie
advertentie