TNT: ‘Ons geduld raakt op’

17 maart 2011 om 00:00 Voorpagina

DRIEBERGEN - TNT is niet van plan nog drie jaar te wachten met de verkoop van het voormalige postkantoor in Driebergen. ,,Hoe mooi het ook is dat Stichting VluchtelingenKinderen er nu in zit, wij willen het pand verkopen. Ons geduld raakt op”, aldus woordvoerder Wendy Eelsing van TNT.

Postkantoor zo snel mogelijk verkocht

Eelsing reageert verbaasd, als ze geconfronteerd wordt met de uitspraken van wethouder Elisabeth van Oostrum, uit de raadsvergadering van 3 maart. ,,Wij wachten nu al twee jaar op een bestemmingsplan van de gemeente en we zijn niet van plan daar nog eens drie jaar op te wachten. Potentiële kopers van het gebouw vragen regelmatig aan ons wat ze op die plek mogen ontwikkelen. Maar wij weten niet wat er wel en niet mag op deze plek, want er is nog steeds geen ontwikkelingsplan waarin de kaders worden aangegeven. Dat moet van de gemeente komen, het is geen taak van de verkopende partij om een plan te maken. Je kan bovendien niet van projectontwikkelaars verwachten dat ze een pand kopen zonder dat ze weten wat er op die plek mag.”

Volgens de woordvoerder van TNT begint de tijd voor het postbedrijf te tikken. ,,Het is prachtig dat de gemeente denkt eigenaar van het pand te zijn”, zegt Eelsing met een cynische ondertoon. ,,Maar hoe kan het zo lang duren voordat er een herontwikkelingsplan ligt? We vinden dat wij een sociaal verantwoord bedrijf zijn. Daarom ook hebben wij de plek aangeboden aan Stichting VluchtelingenKinderen. Maar het pand is niet bedoeld voor deze organisatie. Dit is een tijdelijke oplossing. Wij willen van dat pand af. We hebben een huurovereenkomst met Stichting VluchtelingenKinderen en die kunnen we ook gewoon opzeggen.”

Wanneer TNT met de gemeente om de tafel gaat zitten, is bij Eelsing niet bekend. ,,De bal ligt bij de gemeente.”

De gemeente reageert schriftelijk op de uitspraken van TNT. ,,Een actie om te komen tot een bestemmingsplanwijziging volgt gewoonlijk op initiatief van de eigenaar, als de ontwikkelaar met een concreet plan komt dat niet past binnen het geldende bestemmingsplan. Komende vrijdag is er op ambtelijk niveau een gesprek met TNT en dan horen we wat de concrete plannen daar zijn en ontstaat er mogelijk zicht op de termijnen waaraan we moeten denken. Er is overigens nu al een visie op de ruimtelijke ontwikkeling van deze locatie, zoals in 2005 door de gemeenteraad van Driebergen-Rijsenburg is vastgesteld. Deze visie geeft al een aardig kader en beeld van wat zou kunnen (en wat niet) en de vraag is of TNT hiermee uit de voeten kan.”

Daarnaast zegt de gemeente toe om met een aantal ideeën voor de huidige gebruikers van het pand te komen. ,,Deze maand komt er een collegevoorstel met een aantal scenario’s voor de organisaties die in het oude postkantoor gehuisvest zijn.”

advertentie
advertentie