Maandag weer Sportuh-tijd

17 maart 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - De Sportuh activiteiten zorgden bij aanvang na de winterstop vorige week voor verwarring. Kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool die aan het voetballen waren bij het hockeyveld werden aangesproken door een ‘vreemde meneer’ die vroeg of ze samen wilden spelen.

Verwarring bij start na winterstop

door Monique José Timmermans

De man stelde zich voor als Harro Wessels, de jongerenwerker van de gemeente. Hij was in Maarn vanwege het door de gemeente initieerde Sportuh, sport in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De uitleg over deze voor de kinderen onbekende activiteit nam het wantrouwen echter niet weg.

De jongens en meisjes kwamen met hun ervaringen thuis waarna mail- en telefoonverkeer tussen ouders op gang kwam. De ouders namen tevens contact op met de gemeente en politie. ,,Een vreemde man die met een groep kinderen mee wil spelen, dan gaan al je stekels overeind staan.”, is de algemene reactie van de ouders.

Joske Sturkenboom die namens het Rotterdamse bureau Holland Fit uitvoering geeft aan de Sportuh activiteiten in de gemeente, bevestigt hetgeen is gebeurd en vertelt dat ze vanuit de gemeente benaderd is met vragen over het programma. ,,De achtergrond van de verzoeken van de gemeente was me op dat moment niet duidelijk. Dit verhaal horend begrijp ik de context wel.”

,,Het is heel vervelend voor alle partijen en juist het tegenovergestelde van hetgeen we willen bereiken. We stonden inderdaad op de Prinseheuvellaan, zoals de afspraak is. Echter daar waren geen kinderen in onze doelgroep - primair de eerste drie klassen van de middelbare school - aanwezig. Toen we met de bus een rondje reden, zagen we een groep jongeren bij het hockeyveld.”

Sportuh programma

Onder de paraplu van Sportuh worden naast activiteiten op bijvoorbeeld scholen in alle dorpen buiten sportactiviteiten georganiseerd voor jongeren. Iedere maandagmiddag van de even weeknummers is de sportuhbus van 16.00-17.30 uur op de Prinseheuvellaan te vinden. En soms verplaatst de bus naar waar jongeren aan het sporten zijn zoals bij de skatebaan of de hockeyvelden. De Sportuh medewerkers hebben herkenbare poloshirts aan, echter vanwege de kou gingen deze de bewuste maandag schuil onder jassen en truien.

In de sportuhbus zijn allemaal sportmaterialen aanwezig: voetballen, tennis- en badmintonrackets en frisbees. Onder begeleiding van Joske Sturkenboom en Harro Wessels, de jongerenwerker van Maarn, kan dan gezamenlijk gesport worden.

De planning voor de komende weken is als volgt: Vrije inloop waarbij jongeren zelf bepalen welke sport beoefend wordt op: 21maart, 4 en 18 april, 16 mei. Speciale aandacht voor knotsbal op 4 april, volleybal op 2 mei, skeeleren op 30 mei en op 26 juni een wateractiviteit. Op 2e Pinksterdag is er geen sportuhbus in Maarn. Sportuh hoopt op sportieve maandagmiddagen in Maarn.

De begeleiders zijn als volgt bereikbaar Joske Sturkenboom: E-mail: info@sportuh.nl of Harro Wessels E-mail: harro@welnuh.nl. Kijk ook op: sportuh.hyves.nl.

advertentie
advertentie