Woonzorglocatie De Vink feestelijk geopend

17 maart 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Zon, muziek en een hapje met een drankje voor de vele belangstellenden. Alle ingrediënten waren afgelopen zaterdag aanwezig om de nieuwbouw van De Vink feestelijk te openen. De woonzorglocatie voor mensen met een verstandelijke beperking is in de afgelopen tijd ingrijpend verbouwd en uitgebreid.

door Monique José Timmermans

De bewoners hebben nu allemaal een eigen appartement, met woonkamer en keukenblokje, slaapkamer en badkamer, in plaats van alleen een (slaap)kamer. Vol trots gaven zij rondleidingen in hun nieuwe huis. Een van hen had zijn blijdschap verwoord in een gedicht dat ingelijst een mooi plaatsje zal krijgen.

In totaal wonen in de De Vink nu 12 bewoners in hun nieuwe appartementen daarnaast is er een aantal groepsruimtes annex huiskamers en een groot terras aan de achterzijde van het complex. Het totale pand is opgeruimd en licht. Er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten. Mogelijk worden de keukenvoorzieningen bij sommige cliënten uitgebreid met bijvoorbeeld een magnetron.

Tijdens het officiële gedeelte sprak als eerste locatiemanager Irene Elsenga een dankwoord uit. ,,Er staat hier een prachtig pand, terwijl ik geen verstand heb van bouwen. Alle lof en dank voor de inzet van de bedrijven en de projectleider, maar ook voor het team dat de cliënten goed heeft begeleid.” Namens de bouwers werd een hardhouten picknicktafel aangeboden. Lid van de Raad van Bestuur van Philadelphia, waartoe De Vink behoort, Gabriël Zwart roemde de stap naar meer zelfstandigheid die de cliënten hebben gemaakt. ,,De nieuwe indeling en jullie inzet maken steeds meer mogelijk.”

Een overstap naar de nieuwe vorm van samenleven is volgens het zorgteam verbazingwekkend soepel verlopen. ,,We hadden er rekening mee gehouden dat sommige cliënten mogelijk een terugval zouden krijgen. Dat jubelstemming van de eerste weken zou omslaan. Maar niets is minder waar. Het gaat heel erg goed.”

Met de huidige voorzieningen verwacht Philadelphia dat De Vink ook interessant wordt voor nieuwe groepen cliënten. ,,Er is altijd een bepaald verloop omdat cliënten door leeftijd of gewijzigd ziektebeeld andere zorg nodig hebben.” Twee appartementen zijn op dit moment beschikbaar, waarvan één op tijdelijke basis.

advertentie
advertentie