Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

10 maart 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Daar zijn ze dan, op woensdag 1 maart, de eerste dag van de lentemaand, zijn zij?geboren:?twee mooie bokjes.?Door het mooie zonnige weer konden ze meteen naar buiten en van de eerste warme lentezonnestralen genieten. Vanwege de voorzorgmaatregelen voor de Q-koorts staan de bokjes nog nog in de achterste schapenwei opgesloten. Dan kunnen ze rustig een beetje wennen. Maar over twee weken zijn ze volop te bewonderen en te knuffelen. Het zijn de eerste jongen van de in totaal 12 drachtige dieren.

Dankzij de onmisbare hulp van vrijwilliger Arie Balk krijgt de kinderboerderij geleidelijk een steeds netter en mooier aanzien. Onlangs heeft hij bijvoorbeeld een schuilhoekje in het knuffelhok van de konijnen aangelegd. In het knuffelhok mogen maximaal 3 kinderen tegelijk met de konijnen spelen. Soms hebben die konijnen echter geen behoefte aan bezoek en nu kunnen ze zich dus terugtrekken in het schuilhoekje. De kinderen kunnen de konijnen wel zien, maar niet aanraken. Heel handig dus en ook nog eens mooi om te zien. Op dit moment is Arie bezig met een nieuwe tafel voor in de boerderij, ter vervanging van de onhandig zware oude tafel die er nu staat.

Activiteiten/Agenda

Op zaterdag 19 maart kan op de kinderboerderij in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet worden geklust. Er is hulp nodig bij het schilderen van de dierenverblijven en de vervanging van een aantal ramen.

Ook de kantine van de Stichting Philadelphia wordt van een nieuw likje verf voorzien. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van NL Doet (www.nldoet.nl) of direct bij de beheerder van de kinderboerderij. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe sneller de klus is geklaard.

Er wordt gewerkt van 10 tot 15 uur, voor broodjes wordt gezorgd. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. De bedoeling is om enerzijds het vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten en anderzijds mensen te stimuleren zich een dag(deel) actief in te zetten voor anderen.

u Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie