De Notabelen weer open

3 maart 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na een grondige verbouwing opende De Notabelen dinsdag 1 maart weer haar deuren. Daarmee gaat een droom in vervulling voor eigenaren Ruard Brouwer en Robert Van Barneveld. ,,We zijn weer terug van weg geweest in ‘De Noot’.”

Nieuwe eigenaren gestart in Doorns café

door Gizella Komondy

Op een zonnige dag een glas rosé drinken op het terras of een sateetje eten met de kinderen als je geen zin hebt om te koken. Vanaf deze week kan het weer in De Notabelen. Ook ‘s ochtends een lekkere cappuccino drinken of ‘s middags een vers broodje eten kan, want ‘De Noot’ is zeven dagen per week open van ‘s ochtends 10 tot 1 uur ‘s nachts.

Ruard: ,,We hopen dat onze gasten net zo blij en enthousiast worden van De Notabelen als wij. We hebben er hard aan gewerkt om het een Grand Café uitstraling te geven. Een ouderwets gezellige bar met een houten vloer en de grijze lambrisering die het geheel een eigentijdse uitstraling geeft. De bar is verplaatst en de trap is weggehaald om meer ruimte te creëren.”

Niet alleen het interieur heeft een rigoureuze metamorfose ondergaan, ook de kaart is vernieuwd. Robert: ,,We hebben vooral veel verse gerechten op het menu staan. Een huisgemaakte saté, een eigengemaakte, tweehonderdgrams burger en een goddelijke carpaccio, staan standaard op de kaart. We hebben twee nieuwe, ambitieuze koks aangenomen. Zij vinden het ook leuk om echt mooie gerechten te maken zoals een tournedos en een ‘Catch of the Day’. Onze leverancier bezorgt ‘s ochtends de vis die ‘s nachts gevangen is: verser kan het niet.” Buiten de vaste kaart zijn er seizoensgebonden gerechten zoals: asperges, wild of een plateau Fruit de Mer.

De wijnkaart houden de compagnons overzichtelijk. Ruard: ,,We hebben drie rode en drie witte wijnen in de categorieën ‘goed’, ‘beter’, ‘best’, waaronder een biologische wijn uit Spanje. Deze wijn komt uit een klein, eeuwenoud wijnhuis. De heren, twee broers, werken op het veld en de dames maken de wijn. Het is leuk om een wijn met een verhaal op de kaart te hebben.” Natuurlijk is er rosé voor de liefhebbers en speciale wijnen voor bij de seizoensgerechten.

Gedurende de openingsweek zal elke dag een feestje zijn. Ruard: ,,We hebben niet gekozen voor een grote opening met veel genodigden, dat zou te druk worden. We willen tijd en aandacht voor elke gast hebben. Service staat bij ons hoog in het vaandel. We willen dat iedereen naar huis gaat met het gevoel: een prima avond! Het eten was smakelijk, de sfeer gezellig en de service goed.”

Het idee om De Notabelen te kopen leefde al langer. Robert: ,,We hebben er jaren geleden allebei met veel plezier gewerkt. Het was toen altijd gezellig en bomvol. Toen we ruim een jaar geleden een biertje kwamen drinken op vrijdagavond was het om half twaalf uitgestorven in ‘De Noot’. We zeiden: ,,Wat is hier gebeurd?” Het ging ons echt aan het hart. ,,Spontaan ontstond het idee voor overname. Het liet ons niet meer los tot we op een moment zeiden: we gaan het gewoon doen! We zijn sinds 1 januari, met drie stille vennoten, eigenaren van ‘De Notabelen.’”

Foto: De nieuwe eigenaren van De Noot: Robert van Barneveld (links) en Ruard Brouwer.

advertentie
advertentie