Slijterij De Mol verhuist naar de Traay

24 februari 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Mol DrankenSpecialist, voorheen Slijterij Hans van Vugt, verhuist in de toekomst naar de Traay. Daarmee verlaat het bedrijf de Dokter Hermansstraat na 32 jaar. De slijterij komt nu in het voormalige pand van Bootbouw, schuin tegenover de Dokter Hermansstraat.

DrankenSpecialist in de toekomst

door Wesley Bekker

Rogier de Mol, eigenaar van De Mol DrankenSpecialist, hoorde via via dat meneer Boot zijn pand wilde verkopen. Voor De Mol was dit een grote kans. ,,Het nieuwe pand aan de Traay biedt ons veel voordelen. Zo hebben we straks meer, en betere, parkeergelegenheid en kunnen we makkelijker laden en lossen. Daarnaast krijgen we een overzichtelijker magazijn en is de winkel zelf één grote etalage.”

Met de verhuizing zet De Mol het bedrijf steeds verder naar zijn hand. Enkele weken geleden veranderde hij de naam, Slijterij Hans van Vugt, al in De Mol DrankenSpecialist en koos hij voor een totaal andere uitstraling voor het bedrijf. ,,Alleen in Bilthoven heten we nog Slijterij Jules van Vugt”, aldus De Mol. ,,Daar staat de broer van Hans nog in het bedrijf.”

Het karakter van het bedrijf blijft echter hetzelfde. ,,We staan, sinds Hans van Vugt al, bekend om onze goede serviceverlening. Die blijft natuurlijk ook hetzelfde. We gaan niet het hele concept omgooien.”

Toch zullen er een paar kleine dingen gaan veranderen. Zo wil De Mol zich steeds breder gaan profileren als drankenspecialist. Bijvoorbeeld door bijdragen te leveren aan evenementen en door met grotere bestelbussen ook steeds verder te kunnen gaan leveren. ,,We leveren al wel het één en ander in Utrecht bijvoorbeeld. We zijn ook altijd te zien op de dorpsfeesten. Op termijn moeten we gewoon dé specialist van de Utrechtse Heuvelrug, en misschien wel verder, zijn. We willen ons vooral specialiseren op wijnen, whisky’s, champagnes en mooie gedestilleerde dranken.”

De Mol is overigens niet de enige die blij is met de verhuizing. Volgens de slijter zullen ook de buurtbewoners opgelucht zijn. ,,Je moet eens kijken wat er aan vrachtwagens elke keer door deze smalle straat moet. Mede daardoor is het huis van de overbuurman in al die jaren met tien centimeter gezakt. Gelukkig is mijn band goed met hem en komt hij nog steeds zijn bier bij mij halen. Maar hij zal toch ook wel blij zijn.”

Hans van Vugt, eigenaar van het pand aan de Dokter Hermansstraat, nam het vertrek van De Mol goed op. ,,Hij heeft mij gefeliciteerd met de beslissing. Vanuit zakelijk oogpunt snapt hij het heel goed. Ik denk dat hij persoonlijk wel teleurgesteld zal zijn.”

Volgens De Mol is het huidige pand verouderd. ,,Het was voor mij kiezen. Of met een hele nieuwe inventaris de komende twintig jaar hier blijven zitten, of verhuizen. De kosten voor de renovatie van het pand zijn te hoog. Daar weegt een verhuizing nauwelijks tegen op. Zeker niet als je naar alle voordelen kijkt die het oplevert.”

Zodra de ondernemer eruit is met een aannemer zullen de verbouwingen aan het nieuwe pand beginnen. Hij hoopt dan medio 2011 de deuren te openen.

advertentie
advertentie